Creative Commons

Zoals ik al eerder zei, maak ik voor Cursusnetwerk veel gebruik van materiaal wat gepubliceerd is onder een Creative Commons Licentie. Kort gezegd zijn dat teksten of ander materiaal wat door Jan en Allman gebruikt mag worden, al dan niet voor commerciele doelen. Tot nu toe zonder noemenswaardige problemen. De meeste mensen zijn juist blij met wat extra aandacht voor hun materiaal want zo gemakkelijk is het niet om op te vallen op internet. Heb nog maar een keer op mijn kop gekregen toen ik een cursus rss en skype had gepubliceerd en daar een paar Google advertenties in opgenomen had. Eerst vond de maker het allemaal prima maar kort daarna kreeg ik dreigende mail over rechtszaken want ik zou commercieel gebruik maken van zijn materiaal terwijl hij dat bij een van deze handleidingen niet toegestaan had. Ik begreep eerst bij God niet eens waar hij op doelde maar bij navraag ging dat dus om die Google advertenties. Het was niet het feit dat hij dat niet wilde want daar kon ik me ook nog wel iets bij voorstellen. Ik had er gewoon niet bij stilgestaan dat mensen dat misschien vervelend zouden vinden. Wat mij vooral tegenstond was meteen dat gedreig met advocaten en rechtszaken. Bah, ik heb die curssussen met plezier van mijn site gebonjourd.

19 mei 2006     Creative Commons, Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Kletskous Kattekop » Blog Archive » Schending Creative Commons:

    […] Zo, vandaag voor het eerst zelf een keer bewust meegemaakt dat iemand mijn copyright schendt.. Ik ben eroverigens al wel een keer van beschuldigd. Een hele gewaarwording zeg, maar ook wel een eer.. Bij toeval vond ik ergens op internet een deel van een cursus die ik heb gemaakt over geld verdienen met internet. Het grootste deel van de tekst was rechtstreeks overgenomen. Nu zou dat op zich nog kunnen want ik heb op die tekst een van de creative commons licentievormen gevestigd en dat is een nieuwe vorm van copyright. Het recht wat ik heb gevestigd luidt als volgt: […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)