Gelegaliseerd door de kraakbeweging..

Tegenwoordig zie je her en der de volgende spandoeken hangen:

Deze spandoeken hangen bij gelegaliseerde ex-kraakpanden en de actie wordt gevoerd tegen het nieuwe kabinetsbeleid wat kraken helemaal wil verbieden. Ook op ons huis hangt zo’n spandoek. Ons huis bestaat uit een woongroep en het kultuurhuis Bosch waar van alles en nog wat georganiseerd wordt.

Het is gevestigd in het voormalig hotel Bosch, een beeldbepalend pand aan de rand van de Arnhemse binnenstad. Dit hotel is ooit na langdurige leegstand gekraakt en een aantal jaren later voor een luttel bedrag aangekocht door een onroerend goed speculant. Deze startte processen op tegen de krakers maar de man kwam voordat het proces afgerond kon worden te overlijden. Zijn nabestaanden zagen de voortzetting van het proces niet zitten en gelukkig is het pand toen na bijna 25 jaar roemruchte kraakhistorie, gered en grondig gerenoveerd. Dit door aankoop van een idealistische woningbouwvereniging die tegenwoordig een groot aantal ex-kraakpanden in beheer heeft, de woningbouwvereniging Gelderland.

Ik ben pas van na de legalisatie en verbouw maar persoonlijk heb ik er geen problemen mee dat een pand wat lang leeg staat gekraakt wordt. Er is in Nederland nu eenmaal ernstige woningnood en deze wordt niet door het kabinet opgelost. Mensen moeten vaak jaren wachten voordat een huis beschikbaar komt en dan is het bizar dat er zoveel leegstand is. Natuurlijk is het eigendomsrecht ook van belang maar als een eigenaar het zich kan permitteren om panden jarenlang te verwaarlozen en leeg te laten staan, heb ik er geen enkele moeite mee dat dat recht onder druk wordt gezet door kraken. De steun aan deze actie was in ons pand dan ook geen enkel punt van discussie.

Foto Bosch_klein.jpg
15 juni 2006     Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)