Content Managementsystemen Uitproberen

Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem waarmee je websites met een database kunt bouwen en beheren zonder kennis van allerlei programmeertalen. Er zijn zowel commerciele als open source varianten beschikbaar.

Ook zijn er verschillende systemen voor verschillende websites, bijvoorbeeld voor weblogs, webshops, onderwijsleersystemen of “gewone websites”. Wij gebruiken zelf op dit moment de volgende systemen:

Wij hebben gekozen voor open source systemen omdat wij niet afhankelijk willen zijn van een bepaald websitebouwbedrijf. Bovendien zijn al deze systemen gratis beschikbaar dus we zouden wel gek zijn om er geld aan uit te geven. De keuze voor een specifiek systeem hebben we gemaakt na grondig onderzoek op internet naar de kwaliteit ervan. Toch weet je pas zelf hoe het werkt en wat de verschillen zijn nadat je het geinstalleerd hebt.

Tegenwoordig hoeft dat niet meer want ik heb nu een website gevonden waarop je allerlei systemen kunt uitproberen zonder ze te installeren. Kan erg handig zijn voor degene die nu op zoek is naar een CMS en door de vele bomen het bos niet meer ziet of voor wie gewoon nieuwsgierig is.

24 juni 2006     Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)