Klagen bij Google in 2-voud

Als je een klacht of vraag bij Google indient krijg je eerst altijd een standaard antwoord. Dat komt er meestal op neer dat het wel aan jezelf zal liggen. Je moet ze dus altijd twee keer mailen voor een echt antwoord. Zo was ik laatst voor Cursusnetwerk op zoek met Google naar “gratis cursus engels” en toen viel het mij op dat ik wel heel rare resultaten bij de eerste 0-20 kreeg, zoals bijvoorbeeld deze:

gratis-cursus-engels.mdsd.wloclawek.pl

vakantiehuisjes-te-huur-in.edb.wroclaw.pl

Deze worden allebei geredirect naar deze site:

http://www.search-us-4u.info/search.php?said=2&q=equity+financing

die op naam staat van een of ander Senagalees bedrijf.

Van Google kreeg ik als antwoord dat ik dan wel spyware op mijn computer zou hebben en advies dat ik maar allerlei spywarechecks moest gaan doen.
Maar aangezien mijn vriend, die met Linux werkt en hij dezelfde resultaten kreeg, weet ik wel zeker dat het met spyware niks van doen heeft en dat dit gewoon een bedrijf is dat op een slimme manier Google om de tuin leidt. Niet wij maar vooral zij laten zich dus misleiden.Ik heb er dus nog maar een mailtje aan gewijd en ben benieuwd wat dat oplevert.

Voor de aardigheid en op advies van Google heb ik overigens toch maar even een trial spywarechecker voor de Mac gedownload. Ik werk er nu ca. anderhalf jaar mee en ben vrijwel voortdurend online en dat zonder virus- of spywarescanner. Maar inderdaad de Mac is spywareproof want het resultaat is 0,0 spyware.

24 juni 2006     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

 1. 1 Catharina:

  Inmiddels ook het volgende antwoord op mijn mailtje ontvangen:
  Hallo Catharina,

  Hartelijk bedankt voor uw reactie. Bedankt dat u de tijd heeft genomen om
  opnieuw contact met ons op te nemen. We verontschuldigen ons voor de
  verwarring in ons vorig e-mailbericht en het spijt ons dat deze
  onverwachte resultaten werden weergegeven op Google.

  Uw e-mailbericht wordt doorgestuurd naar het betreffende team.

  We waarderen uw hulp bij het handhaven van de kwaliteit van onze
  zoekresultaten. Laat het ons weten als uw weer op dit soort resultaten
  stuit.

  Met vriendelijke groet,
  Het Google-team

 2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)