Creative Commons als marketinginstrument

Een tijdje geleden had ik het hier al over creative commons licenties. Deze licenties geven anderen het recht om content, zoals bijvoorbeeld muziek of teksten onder bepaalde voorwaarden te hergebruiken. Door de toenemende bekendheid van verschijnt er steeds meer materiaal dat onder een dergelijke licentie gepubliceerd wordt. Zoekmachines zoals Yahoo en Google hebben inmiddels al een speciale zoekfunctie voor dit soort werk. Een reden om materiaal op deze manier te verspreiden is vaak dat men verwacht dat hiedoor de creativiteit gestimuleerd wordt. Wat nog minder belicht wordt is dat het ook vanuit marketingoogpunt slim kan zijn om deze licenties toe te passen. Aangezien naamsvermelding bij hergebruik verplicht is, kan het je meer publiciteit opleveren omdat andere sites naar je verwijzen. Ook kun je bijvoorbeeld bronverwijzing verplicht stellen zodat er direct naar je website/weblog wordt gelinkt. Op die manier kan Creative Commons leiden tot virale marketing en gratis publciteit. Dit effect zal zich natuurlijk alleen voordoen als de inhoud ook daadwerkelijk interessant en geschikt is voor hergebruik. Hiervoor verwijs ik graag naar het artikel van Erno Hanninck van Enthousiasmeren: Goede artikelen zijn de basis voor meer bezoek aan je website/weblog. Link: Creative Commons

25 juli 2006     Creative Commons, Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)