Promotie van een internationale website

Het leuke van een internationale site is o.a. dat zich weer hele nieuwe mogelijkheden aandienen voor het promoten ervan. Dat ervaar ik nu ik bezig ben met de promotie van Open-Of-Course. Voor Nederlandstalige sites zijn deze methodes vaak minder effectief maar voor internationale sites bieden ze prima mogeliijkheden.

Dit blijkt wel uit het feit dat de bezoekersaantallen van open-of-course ineens explosief stijgen. Van gemiddeld 40 per dag had ik er eergister ineens bijna 300 en gister al biijna 1000. De meeste hiervan komen binnen via Stumble-Upon maar ook Digg begint nu mee te doen. Ook heb ik de site bij del.icio.us aangemeld maar daar zie ik tot nu toe geen resultaten van.

Stumble upon heb ik trouwens ooit geinstalleerd omdat ik het wel een grappig concept vond en dus helemaal niet voor promotie doeleinden. Stumble upon kun je installeren in je browser en als je er dan op klikt krijg je een willekeurige website te zien die je dan vervolgens weer kunt beoordelen. Je komt daardoor op allerlei websites terecht die je waarschijnlijk via een zoekmachine nooit had gevonden. Ideaal voor een nieuwsgierig Aagje als ik en leuk voor als je even afleiding wilt.

En vandaag heb ik een “Squidoo Lens” aangemaakt voor open-of-course. Bij Squidoo kun je een website bouwen rondom een bepaald door jezelf te kiezen thema. Via deze website kun je dan weer reklame maken voor je eigen website of weblog. Ook zijn er mogelijkheden om geld te verdienen met je Squidoo Lens doordat Squidoo samenwerkt met bepaalde bedrijven waarvan je dan de produkten op je Squidoo site kunt promoten, zoals bijvoorbeeld boeken van Amazon. Je kunt zelf kiezen of je van deze mogelijkheden gebruik maakt. Squidoo is overigens een initiatief van Seth Godin, een van de Amerikaanse marketing goeroes.

Hier kun je mijn Squidoo site zien. Om populair te worden moet mijn “lansrank” omhoog en daarvoor heb ik stemmen nodig, dus als je er dan toch bent..

Dit soort sites worden vaak aangeduid met de term “social- networking of bookmarking” of nog vager Web 2.0. Tot op heden zijn dit de enige waarmee ik zelf ervaring heb opgedaan maar ik ben erg benieuwd naar ervaringen van anderen. Zet ze hier neer en misschien kunnen we op basis daarvan een lijst maken van wat wel en niet werkt.

Check out my lens

31 augustus 2006     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Vierde Nederlandse Blogkermis:

  […] Catharina van Kletskous blogt over haar mooie “Open of Course” initiatief om tutorials en online cursussen gratis via het web aan te bieden. Ze beschrijft hoe vooral Digg haar helpt om meer bezoekers te krijgen, terwijl ze geen traffic binnenkrijgt via del.icio.us. Ze constateert dan ook dat het voor zo’n site erg nuttig is om je te focussen op een internationaal publiek. Daar lees ik de laatste tijd trouwens vaker over, dat we toch niet snel genoegen nemen met een focus op Nederland. Ook op Blueace raakte ik over internationalisatie in discussie. […]

 2. 1 Kletskous » Blog Archive » Vierde Nederlandse Marketingkermis nu een feit:

  […] Voor bloggers is de bijdrage van Erno Hannink interessant. Deze gaat in op een artikel van Neil Patel met daarin vijf mogelijkheden om je blog te verbeteren. Een ander opvallend artikel is dat van Bart de Waele van Netlash waarin wordt gesteld en aangetoond dat het nogal uitmaakt voor je traffic in welk land de server waarop je site staat, wordt gehost. Ook het artikel over Hyves van Patrick de Laive van sprak mij wel aan, ondanks dat ik daar zelf geen lid van ben maar misschien helpt dit artikel mij over de streep. Mijn eigen artikel is er eentje van alweer een tijdje geleden over internationale promotie van een website. Verder op de kermis ook nog uitgebreide bijdragen over o.a. het vertalen van een website en over het verbeteren van online formulieren. Voor een totaal overzicht verwijs ik je graag naar Winksels. […]

 3. 1 reekje:

  Hier kan ik ook wel een linkje naar plaatsen.
  Je hebt een keurige lens, met veel informatie.
  reekje

 4. 1 Dennis:

  Ondanks dat het artikel uit 2006 stamt ga ik er maar van uit dat het nog steeds relevant is. Ik heb me dan ook maar ingeschreven op alle genoemde sites en hoop nu dan maar op bergen bezoekers op mijn squidoo lens. Zijn er nog meer van deze internationale sites?

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)