Daanspeak

Een van de grote voordelen van internet vind ik dat we niet meer alleen afhankelijk zijn van wat radio, kranten en tv ons voorschotelen. Via internet kun je zelf op zoek gaan naar nieuws en achtergronden ervan en op die manier objectiever je eigen mening vormen.

Iemand die dat goed begrepen heeft en die ik al wat langer volg is freelance journalist Daan de Wit van Daanspeak. Een onderwerp waar hij zich behoorlijk in vastgebeten heeft is 11/9. Hem wordt wel verweten teveel bezig te zijn met complottheorieen maar wat 11/9 betreft staat hij daarin bepaald niet alleen. Sterker nog, ik denk dat er tegenwoordig nog maar weinigen zijn die de officele versie van de Amerikaanse regering geloven, nu zelfs Bush openlijk heeft gezegd dat er geen verband is tussen 11/9 en de oorlog in Irak.

Vandaag las ik in Deepjournal, de nieuwsbrief van Daan dat er vanavond een lezing wordt gegeven in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam door Professor David Ray Griffin. Hij heeft een boek geschreven over 11/9 “The New Pearl Harbour” wat door uitgeverij Lemniscaat is vertaald en hier gratis kan worden gedownload. Pikant detail is dat alle politieke partijen uit de Tweede Kamer hadden toegezegd om na de lezing in debat te gaan, maar inmiddels hebben ze allemaal afgezegd. Dit met uitzondering van D66 die hun partijcongres hebben en meteen al hadden gezegd niet te komen maar inclusief bijvoorbeeld de SP en Groen Links. Wie geen tijd of zin heeft om naar de lezing te gaan kan vanvond ook naar Netwerk kijken.
Zie ook:
Interview van Daan met 2Vandaag

Dit kan niet waar zijn

8 september 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Henkie:

    zucht…. al die complot theorieen….. Kletskous blijf bij je leest šŸ™‚
    Leuke en leesbare weblog schrijf je!

  2. 1 Kletskous:

    Ow Henkie, leuk toch, die complottheorieen? Ben er gek op.. maar kijk er wel net zo naar als naar de officiele theorieen. Maar dank voor je compliment!

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)