Vervolg Ubuntu avontuur

Tot nu toe bevalt Ubuntu mij prima. Het leuke van zo’n complete linux distro is dat je eigenlijk meteen alles hebt wat je nodig hebt. Zo kun je kiezen uit verschillende browsers, email programma’s e.d. en ook bijvoorbeeld software om cd’s te branden, beeldbewerkingsprogramma’s etc. De installatie daarvan gebeurt via dit keuzescherm:

Ubuntu App Install
Voor surfen en mail gebruik ik Firefox en Thunderbird. Voor mij maakt dat overigens geen verschil omdat die ik onder OSX ook al gebruikte. Als instant messenger heb ik nu Gaim, een multi-messenger waarmee je tegelijkertijd met gebruikers van MSN-, ICQ- of AOL-, IRC, Yahoo en nog een stel mij onbekende chatprogramma’s kunt communiceren.

Voor tekstverwerken e.d. gebruik ik Open Office. Gelukkig is dit een stuk sneller dan Neo Office wat ik onder OSX gebruikte. Verder verschijnen er regelmatig updates en het installeren ervan is een fluitje van een cent en gebeurt vrijwel volautomatisch.

Zijn er dan geen nadelen? Jawel, tot nu toe heb ik er eentje ondervonden en dat is dat Flash niet werkt. Overigens komt dat doordat ik Linux op een Mac gebruik en is dit op andere computers geen probleem. Voor mij wel een aanleiding om mijn Ibook-je van anderhalf jaar oud toch maar op Marktplaats te zetten maar ook omdat ik jaloers ben op Thierry die inmiddels zijn Powerbook al heeft verkocht en nu lekker zit te werken op een laptop uit ons eigen assortiment..

The Ubuntu Counter Project - user number # 7931

11 september 2006     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)