One Seat wil einde aan Europese geldverspilling

Zo net kreeg ik een mailtje over de aktie oneseat.eu. Het gaat hier om een aktie die gericht is tegen de verplichting van het Europees Parlement om minimaal 12 x per jaar te vergaderen in Straatsburg in plaats van Brussel. Deze verplichting is opgelegd door de regeringsleiders van de aangesloten landen. Nu zal het mij een zorg zijn waar ze vergaderen maar feit is dat zo’n verhuizing van stapels politici en nog veel meer ambtenaren handen vol geld kost, volgens oneseat zelfs 200 miljoen per jaar.

Overigens dacht ik begrepen te hebben dat de regering ons na het debacle over de Grondwet uitgebreid zou gaan betrekken bij de gang van zaken in Europa maar van regeringszijde heb ik hierover nog niks mogen vernemen.

In ieder geval heeft oneseat zich tot doel gesteld om minimaal een miljoen handtekeningen te verzamelen en ze hebben er nu al 975.188. Dat schiet dus mooi op maar het zijn er nog niet genoeg. Vandaar dus maar even deze oproep..

13 september 2006     Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)