Arnhem en de NVU

A.s. zaterdag is er hier weer een NVU demonstratie, de partij van Constant Kusters. Bij de laatste demonstratie werd er door de gemeente een noodverordening afgekondigd. De NVU-ers werden daardoor verbannen naar de Burgemeesterswijk en de tegendemonstranten werden met groot vertoon door ME-ers te paard met knuppels e.d. overal tegengehouden. Na afloop van de demonstraties stond er op teletekst dat de NVU demonstratie vreedzaam was verlopen maar dat er bij de tegendemonstratie meer dan 30 arrestaties waren verrricht. Ik heb zelf gezien hoe die arrestaties gingen..

Wij gingen na de demonstratie braaf boodschappen doen bij de AH. Toen we terug naar huis wilden stonden er overal ME-ers te controleren op ID-bewijzen. Wij mochten gewoon doorlopen, waarschijnlijk omdat wij er niet uitzagen als het proto type linkse demonstrant maar anderen met een minder burgerlijk uiterlijk werden allemaal tegengehouden en als ze geen ID konden laten zien werden ze opgepakt. Ook werden er mensen ingesloten die zonder dat ze zich daarvan bewust waren, hun auto parkeerden in het gebied waar de noodverordening van toepassing was.

Het doel van de NVU demonstratie van a.s. zaterdag is dat pedofielen de doodstraf moeten kunnen krijgen en volgens de laatste berichten is het domein van de NVU wederom de Burgemeesterswijk. Nu ben ik helemaal niet gecharmeerd van pedofielen en ook niet van nationaal socialisten maar om die nou allemaal ter dood te veroordelen.. Het vermoorden van mensen uit naam van de staat, zoals in een aantal staten van Amerika nog gebruikelijk is, vind ik totaal verwerpelijk. Nog daargelaten dat er regelmatig onschuldigen op de stoel worden gezet. Op de site van de NVU kun je een stem uitbrengen voor of tegen de doodstraf. De voorstanders zijn op dit moment sterk in de meerderheid.

Overigens vind ik dat de NVU het volste recht heeft om te demonstreren, net als de tegenstanders. Het hoe en het wat van de tegendemonstratie staat hier.

28 september 2006     Politiek, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Catharina:

    Voor het eerst van mijn leven heb ik een NVU demo gezien. Wat opviel is dat de toespraken van de leider eerst in het Nederlands nog redelijk gematigd van toon waren. Toen er echter op het Duits werd overgeschakeld werd het een heel ander verhaal. Hij schreeuwde toen twee keer zo hard en er werden uitspraken gedaan van: “Schwanz ab und dann Kopf ab.”.en pedofielen moesten met een pianosnaar aan de galg worden gehangen..
    Wat ik gek vind is dat een partij die zich nationalistisch noemt meer Duits praat in plaats van Nederlands, tenzij ze Nederland als een Duitse provincie beschouwen misschien..?

    Ook verder was het een bijzondere dag. De ME had met zo’n zes bussen en zo’n 60 manschappen onze hele straat afgezet en een niets vermoedende Engelsman die boven ons woont en ’s ochtens wakker werd en zijn kop uit het raam stak, riep vol verbazing: “What’s going on..?”. De ene keer mochten wij ons huis niet in en de andere keer mochten we er niet uit. Ontsnappen werd hierdoor natuurlijk een sport. Na wat praten en dreigen met klagen bij de burgemeester, lukte dit ons toch iedere keer weer, kennelijk omdat ze juridisch geen poot om op te staan hadden. Onze straat viel namelijk buiten het gebied waarin de noodverordening van toepassing was.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)