Hackers met humor

Hackers hebben kennelijk een vreemd gevoel voor humor Tijdens een hackersconferentie afgelopen weekend, werd namelijk door een of ander clubje ToorCom genaamd, onthuld dat er een kritiek lek in Firefox zit waardoor andere gebruikers de besturing van een computer zou kunnen worden overgenomen. Volgens de hackers zouden zowel Windows, en zelfs Mac en Linux computers hier vatbaar voor zijn. Bovendien zouden er daarnaast nog 30 lekken in Firefox zijn gevonden.

Zo’n bericht spreidt zich vervolgens als een lopend vuur over het inernet en er werd op allerlei serieuze sites melding van gemaakt. Paniek alom, dus..

Een paar dagen later kwam een van de medewerkers van Toorcom met de verklaring dat het maar een grapje was geweest. Je vraagt je toch af wie er nu kan lachen om dit soort grapjes maar misschien de sponsor van Toorcom, Microsoft?

3 oktober 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)