Linuxworld 2006

Gisteren ben ik op Linuxworld 2006 geweest in de Jaarbeurs van Utrecht. Linuxworld is een beurs die gericht is op bedrijven die werken of geinteresseerd zijn in het werken met Linux.

Al meteen na binnenkomst voelde ik mij een soort bedreigde diersoort. Er was namelijk amper een vrouw te bekennen of het waren “bimbo’s” die champagne moesten uitdelen of die uitgedost als Brazilaanse carnavaldanseressen bepaalde producten moesten aanbevelen.
Ons plan was om eerst de presentatie van Dennis Kaarsemaker te zien over Ubuntu. Helaas waren wij een beetje laat en achteraan konden wij er in de grote hal vrijwel niks van verstaan. Daarna op naar de presentatie over Suse Linux Enterprise. Suse Enterprise wordt ontwikkeld door het bedrijf Novell en in de presentatie werd duidelijk gemaakt, wat ik ook al wist, dat Linux nu toch echt klaar is voor de desktop. We hebben een installatie dvd van Suse meegekregen en thuis bekeken en dat ziet er heel goed uit, ook al blijft onze eerste voorkeur toch uitgaan naar Ubuntu.

Ten slotte heb ik weer flink wat nieuwe pennen verzameld zodat ik daarmee het eerste jaar wel weer vooruit kan. Pennen verzamelen op beurzen is een wat genante hobby die ik heb overgehouden aan mijn ambtenaren bestaan toen ik geregeld naar beurzen en congressen moest. Mijn vriend Thierry zag het allemaal met verbazing aan en hoorde er af en toe even niet bij maar ik kan er nu eenmaal niks aan doen.

13 oktober 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)