Ordina geen Nabuur

Al een tijdje ben ik aangesloten bij Nabuur, een project van Nederlandse origine waar mensen uit de hele wereld projecten in ontwikkelingslanden proberen te ondersteunen. Het project waar ik bij aangesloten ben, is een plan om een internet centrum op te zetten in Kayokoma, een wijk van Nairobi door en voor een groep jong volwassenen.
Er is al best veel gerealiseerd, zoals een businessplan en er zijn ook al computers toegezegd maar de financiering is nog steeds niet rond. Omdat ik zelf ook niet zoveel tijd over heb, zie ik er nogal tegenop om een subsidie aanvraag in te dienen bij een of andere organisatie en toen bedacht ik me laatst dat ik tijdens een bijeenkomst in Utrecht een presentatie had gezien van Ordina die zich bezig houden met “Linux in Oost-Afrika.

Ik heb toen maar de stoute schoenen aangetrokken en ze een mailtje gestuurd met het vriendelijk verzoek of ze dit project zouden willen ondersteunen. Helaas kreeg ik deze week een bericht met ongeveer deze strekking:

“Beste Catharina,

Bedankt voor je suggestie! Wij zien er geen brood in want het project is te klein voor ons. Daarmee kunnen wij niet voldoende publiciteit genereren en zal er nooit een win-win resultaat voor ons ontstaan”.

Zucht, aan de ene kant snap ik het wel maar toch is het jammer omdat het relatief ook maar om weinig geld gaat. Nu ben ik dus weer op zoek naar andere manieren om ze te helpen. Ik heb op Open-Of-Course al een aparte pagina gemaakt voor het projekt en hoop maar dat het iets oplevert en wie weet heeft een van de lezers hier nog een flitsend idee.

kayokoma_43452d254d95d.jpg

27 oktober 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Henkie:

    Hola, ik heb ook een presentatie van Ordina meegemaakt op mediaplaza van de zomer. Wat er van is blijven hangen is dat het weinig voorstelde (en dat is jammer, want dat draagt alleen maar bij aan de teneur die softwarepatent fabrieken maar al te graag willen zien rond het open source wereldje: nerds, slap, kansloos) en dat het meer met publiciteit had te maken inderdaad, dan met open source. Wél leuk dat ze het gedaan hebben.

    Liefdadigheid, tja, ik speel ook met de gedachte; zou me persoonlijk richten op onderwijsprojecten, of projecten in kansrijke buurten om jongeren aan de slag te helpen. Maar eerst zet ik hier in NL eens een bescheiden projectje op. (…)

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)