De politiek en vrije software

De politiek is over het algemeen niet erg geinteresseerd in open source en vrije software. Sterker nog, de overheid verplicht haar onderdanen regelmatig om Microsoft Windows te kopen. Zo worden op vrijwel alle scholen de leerlingen gedwongen om thuis Windows te gebruiken omdat er cd roms met die software mee naar huis wordt gegeven. Een bizarre situatie.. want stel dat de overheid ons zou verplichten om Douwe Egberts koffie te kopen of erger nog, de Telegraaf.. Maar wie weet komt hier verandering in, nu de SP een van de grootste partijen is geworden. De SP, Groen Links en D66 zijn bij mijn weten de enige partijen die hier in ieder geval aandacht voor hebben. De SP doet dit niet alleen met woorden maar maakt ook jaarlijks geld vrij om open source projecten te steunen. Wat mij ook opviel toen ik dit bericht las, was dat de SP haar leden zelfs gratis internettoegang biedt en dat al vanaf 2000! Wel slim want op die manier heb je de kosten van het lidmaatschap er snel weer uit.

5 december 2006     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Melissa:

    Goed zo! Het werd tijd! Nu hopen dat de politiek ook meer gaat investeren in open innovatie, want daar ligt de toekomst!

  2. 1 Catharina:

    Eee aantal grotere gemeenten lijkt het nu in ieder geval te snappen http://www.nu.nl/news.jsp?n=909792&c=52&rss.
    Nu maar hopen dat ze doorzetten.

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)