Gemeenten willen open source!

Het lijkt wel alsof mijn “gebeden” worden verhoord.. Een aantal grote gemeenten heeft in inmiddels de wacht aan gezegd aan leveranciers die alleen Windows ondersteunen en roept ze op om open source te ondersteunen

Vanuit mijn eigen ervaring bij de gemeente weet ik dat er enorme bedragen worden uitgegeven aan software. Het meest belachelijke is, dat een gemeente meer moet betalen voor een softwarepakket, naar mate ze meer inwoners heeft.

Nico, een admin van het higherlevel forum tipte mij vandaag ook over dit nieuws en vond dat ik die gemeenten moest gaan bellen. Mijn reactie daarop, dat ik bang was dat gemeenten niet op kleine bedrijven zouden zitten te wachten, werd afgedaan als slappe klets… Ik moest Calimeromarketing van Karin Romme maar gaan lezen (heb ik al gedaan..) en niet zeuren maar aan het werk..

Gelijk heeft hij natuurlijk. Ik ga dus binnenkort afspreken met mijn oude baas. Dat was ik toch al van plan, dus dat komt goed uit. Met dank aan Nico!

8 december 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)