Dulfer heeft het licht gezien

Hans Dulfer is tot de conclusie gekomen dat het idee van eigendomsrechten op muziek idioot is en dat is het ook. Hij ziet zijn muziek nu als een reclamemiddel voor zijn concerten en vandaar dat zijn laatste album verkrijgbaar zal zijn op een USB-stick en ook tegen de kostprijs daarvan. Dit, onder het motto “Kopieer mijn muziek gerust en stuur maar naar al je vrienden; hoe meer liefhebbers hoe beter!”

Tegenwoordig brengen steeds meer artiesten hun muziek uit onder een creative commons licentie maar vaak gaat het nog om onbekende artiesten die bij de platenmaatschappijen geen voet aan de grond krijgen. De promotie doen ze dan bij sites als MySpace. Bij Dulfer ligt dat anders en daarom kan het, als meer bekende artiesten dit voorbeeld volgen, voor de platenmaatschappijen een bedreiging gaan vormen. Zij zijn het immers die op dit moment het meest verdienen en niet de artiesten zelf.

Voor mensen die geinteresseerd zijn in Creative Commons ontwikkelingen, hier nog een link waar je tegen de kosten van een paar postzegels een creative commons dvd en cd kunt bestellen met muziek en video. De cd is het product van een samenwerking tussen Creative Commons en Simuze. Verkrijgbaar, zo lang de voorraad strekt!

creative commons dvd

15 januari 2007     Creative Commons, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Kletskous » Blog Archive » Holland Open: doorbraak project van het jaar:

    […] Een Kletskous « Dulfer heeft het licht gezien […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)