Holland Open: doorbraak project van het jaar

Vandaag mocht ik ons project Open-Of-Course presenteren op de nieuwjaarsborrel van Holland Open. Helaas werd ons project niet gekozen tot doorbraak project van het jaar 2007 maar de concurrentie was dan ook groot. Hier een overzicht van het totaal aantal aanmeldingen. cathaanhetpresenteren.jpg Op de eerste plaats is Simuze geeindigd, een project voor muzikanten waarover ik in mijn vorige blogpost ook al melding heb gemaakt. Leuk was dat we daar ook de CD konden meenemen. Het project wat mij zelf het meeste aansprak en waarop ik ook gestemd heb was the open source search initiative, de ontwikkeling van een open source zoekmachine. (Helaas kan ik hier geen link plaatsen omdat er dan om duistere redenen hier iets misgaat met mijn weblog.. maar het staat wel in de lijst). Vanwege het grote aantal aangemelde projecten volgt er op 20 februari nog een tweede presentatie ronde. Voor geinteresseerden zeker de moeite van een bezoekje waard.

Holland Open heeft als doel om alle initiatieven op het terrein van Open Source Software, Open Content en Open Standaarden in Nederland een plek te bieden. Tegelijkertijd werpt Holland Open zich op als belangenbehartiger van het open gedachtengoed. Wat ik dan toch wel jammer en zelfs wat genant vond, was dat ik de presentatie moest doen via een laptop met een Windows XP. Maar dat is dan ook mijn enige kritiek want verder was het een erg leuke, interessante, goed verzorgde en druk bezochte bijeenkomst.

16 januari 2007     Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Bèr Kessels:

  Vreemd. Simuze bestaat al meer dan een jaar, echt nieuw is het dus niet.

  Verder is dat opensearch idd een zeer boeiend proejct. Ik hoop snel wat technische documentatie te kunnen vinden. Zodat ik voor Drupal eea kan implementeren. Zoals ik op mijn Engelse Blog al schreef, verwacht ik dat 2007 het begin van een echte distributed-services gaat worden. Een distributed, open search zal daaraan zeker bijdragen.

 2. 1 Werner:

  Hey, wat leuk, zo’n presentatie! En ik zou het helemaal niet erg vinden (jij ongetwijfeld ook niet) om Simuze voor te laten gaan. Wat een schitterend initiatief! Ik droomde daar jaren geleden al van maar kan me niet herinneren dat ik het ook hardop durfde te zeggen.
  Maar voor die XP-laptop vind ik ‘genant’ zelfs nog te zwak uitgedrukt. Ik zal het woord dat ik ervoor zou gebruiken niet noemen, maar ik vind het een regelrechte ……
  Werden er geen vragen over gesteld? Ik ben benieuwd naar hun reden.
  Keep up the good work!

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)