Windows Live One Care

Vaak beweren mensen op internet dat Linux niet geschikt zou zijn voor mensen met weinig kennis van computers. Mijn ervaring is juist dat het andersom is en dat Windows dus niet zo geschikt voor ze is. Onder een gebruiksvriendelijki Linux systeem, zoals bijvoorbeeld Ubuntu, hebben deze mensen alleen wat hulp nodig bij de installatie maar als het eenmaal draait, zijn er eigenlijk nooit problemen.

Kennelijk heeft Microsoft dat nu ook zelf begrepen want voor deze groep hebben ze Windows Live One Care ontwikkeld. Dit is een extra bovenop XP of Vista en het zorgt ervoor dat mensen worden ondersteund bij het updaten van virsusscanners, het maken van backups en het defragmenteren. Voor deze extra functionaliteit moet natuurlijk wel worden betaald.

Onder Ubuntu bestaat het maken van een backup uit een kopie van de homefolder. Updates gaan vrijwel automatisch en defragmenteren hoeft niet omdat Linux niet aan fragmenteren doet. Ook virussen en spyware zijn eigenlijk geen item. Ben je nu ook veel tijd kwijt met het onderhouden van computers van vrienden en familie onderhouden, dan zou ik je van harte aanraden om er Ubuntu of een ander gratis en gebruiksvriendelijk Linux systeem op te ztten. Meer van dit soort ervaringen op het Ubuntu forum.

Ik had overigens nog nooit van dit “Windows Live Care” gehoord maar stuitte erop toen ik een bericht tegenkwam op de site van Livre, dat ene Hans Bos van Microsoft nu ook tot Livre was toegetreden. Livre is naar eigen zeggen bezig een breed platform aan het worden voor alles wat te maken heeft met open, vrije en duurzame ICT innovatie. Hans Bos wordt daar gepresenteerd als degene die bij Microsoft verantwoordelijk is voor het open source beleid.

Omdat ik Microsoft nu niet direct met vrij en open associeer, was mijn nieuwsgierigheid naar de heer Bos gewekt. Na wat onderzoek kwam ik dit bericht tegen op Marketingfacts en daar wordt Hans Bos voorgesteld als “security chief advisor” van Microsoft, in gewooon Nederlands iets van hoofd adviseur veiligheid. Kennelijk is het hoofd veiligheid bij Microsoft dus verantwoordelijk voor het open source beleid. Nu is Linux wat veiligheid betreft, superieur aan Windows, dus wie weet gaat de man straks Microsoft wel adviseren om open source te gaan šŸ™‚

21 februari 2007     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)