Vista heeft voordelen maar ook nadelen

Kom ik vandaag bij toeval terecht op de site van de Consumentenbond, schrik me werkelijk een ongeluk. Al een tijdje stoor ik me aan de eenzijdige promotie vanuit verschillende media over Windows Vista, maar dit is toch wel het toppunt.

De consumentenbond heeft namelijk een boekje geschreven over Windows Vista en wat blijkt, Vista heeft voor- maar ook nadelen… Hoe is het mogelijk en ten opzichte van wat dan?

Nergens een woord over een alternatief voor Vista, laat staan een objectieve test, zoals dat gebruikelijk is bij stofzuigers of mobiele telefoons of andere prullaria. En ondertussen wel een groot toetjesonderzoek doen..

Waarom dan geen onderzoek naar besturingssystemen? Ik heb geen idee wat de reden is. Op zijn best is het onwetendheid, dat is dan wel triest maar daar is nog iets aan te doen. Maar zo’n boekje kost toch ook geld en voor dit soort reclameuitingen kun je toch moeilijk je leden laten opdraaien? Kan hier a.u.b. eens een onafhankelijk onderzoek naar worden ingesteld?

20 februari 2007     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 Kletskous » Blog Archive » De objectieve en onafhankelijke Consumentenbond:

  […] Eergisteren had ik het hier over de eenzijdige benadering van de Consumentenbond ten aanzien van Microsoft. Omdat ik mijn ergernis en verbazing hierover vandaag nog niet te boven was en een bericht op het forum tot nu ook niks heeft uitgehaald, heb ik ze vandaag maar eens een e-mail gestuurd met de volgende tekst: […]

 2. 1 henk:

  0’rly?

 3. 1 Ondernemerslog.nl, evenanders en nog meer consumentenbond perikelen | Kletskous:

  […] Verder ontdekte ik dat de Consumentenbond nog steeds even fout is. Het is eigenlijk zowel vermakelijk, als triest. Kennelijk is de bond nu een campagne gestart met als motto: "deugt die site?". Daarvoor hebben ze een mooi, maar fout logo laten ontwerpen door een designer. Pontificaal op het logo, staat namelijk het logo van Internet Explorer. Deze bond gaat nu dus kennelijk beoordelen of een site deugt of niet; laat ze dan vooral eerst met zichzelf beginnen. Natuurlijk kon in het net laten om even te reageren op het weblog van designer Kicksaus,  maar die was blijkbaar niet blij met mijn commentaar op zijn opdrachtever en heeft dus mijn subtiele reactie verwijderd. […]

 4. 1 Loek:

  Wie gaat de OPVOLGER van VISTA maken ?
  Dit is een gat in de markt , je kunt er RIJK mee worden.
  Bedenk dus zelf de OPVOLGER van VISTA.

  SUCCES !!!

 5. 1 Catharina:

  Gelukkig hoeft dat niet meer, want die is er al en heet Ubuntu. Gat ook al ontdekt. Zie http://www.mingos.nl.

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)