Deel 18 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand – Uitbesteden of zelf doen?

Om zoekmachine optimalisatie hangt vaak een wat geheimzinnige sfeer. Seo-deskundigen laten het soms voorkomen alsof er allemaal geheimen zijn, waarover alleen zij beschikken. Eerlijk gezegd geloof ik daar niet in. Hoe een zoekmachine precies werkt is meestal wel geheim en daardoor is het volgens mij een kwestie van testen en uitproberen wat wel en geen effect heeft.

Waar ik wel achter ben gekomen deze maand is dat optimalisatie veel tijd kost. Dit geldt zowel voor het leerproces, als voor de uitvoering. De vraag of je het zelf wilt doen of uitbesteden, is daarom vooral afhankelijk van je tijd en je budget. Waar je ook veel mee kunt winnen, als je een website laat bouwen, is te kiezen voor een webdesigner die ook kennis heeft van zoekmachine optimalisatie en deze ook meeneemt in het bouwen van de site. Voor veel webdesigners is dat nog geen vanzelfsprekendheid.

De vraag of zoekmachine optimalisatie zin heeft, is voor mij zeker na deze maand geen vraag meer. Het bewijs daarvoor wordt overigens ook geleverd door een uitdaging, aangegaan door SEO expert Neil Patel. Neil had op zijn eigen weblog Jason Calcanis openlijk uitgedaagd, omdat die had gezegd dat SEO pure bullshit was. Neil daagde Jason daarbij uit dat het hem zou lukken om via optimalisatie er binnen dertig dagen voor zorgen dat het weblog van Jason dagelijks 10 tot 20% meer bezoekers zou trekken. Jason is op die uitdaging ingegaan en heeft inmiddels zijn voorspelling bijgesteld en denkt nu zelfs voor 50% meer bezoekers te kunnen zorgen!

Interessant om te volgen waar dit uiteindelijk toe leidt. Overigens denk ik dat hierbij niet alleen de optimalisatie zorgt voor dit effect maar ook de linkbait die door de uitdaging van Neil is ontstaan.

28 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Deel 19 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand - Afsluiting en aanbod gratis Website met SEO | Kletskous:

    […] Contact « Deel 18 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand – Uitbesteden of zelf doen? […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)