Webseminar over internetmarketing van ZBC

Een tijdje terug kwam ik bij toeval terecht op de site van ZBC Consultants en zag ik dat ze webseminars aanboden. Vandaag was er een over internetmarketing strategie en pull marketing en uit nieuwsgierigheid, had ik me daar maar eens voor aangemeld.

Toen ik gisteren de inlogcode kreeg en deze even wilde testen bleek dat de conferentie werd gehouden via Office Live Meeting software van Microsoft en om mee te kunnen doen, moest je met allerlei enge voorwaarden van Micrsoft instemmen. Nou, ik dacht het niet.. Ik had me dus keurig afgemeld met daarbij de reden en tot mijn verrassing werd ik even later gebeld door iemand van KPN, die me vertelde dat ik ook mee kon doen zonder het instemmen met de voorwaarden.

Bij het inloggen kreeg ik wel de melding dat mijn Linux systeem en Firefox browser waarschijnlijk niet zouden voldoen maar dat bleek weer de gebruikelijke paniekzaaierij van Microsoft. want alles werkte gewoon. Het geluid ging overigens via de telefoon en de beelden via internet.

Het webseminar zelf was best informatief. Er waren 15 deelnemers en tussendoor werd er regelmatig gevraagd om te stemmen op bepaalde onderzoeksvragen, zoals hoe kom je vooral aan klanten en welke internetstrategieen je allemaal gebruikt. Het webseminar wordt vindt op 21 juni nog een keer plaats en ook over andere onderwerpen organiseert ZBC websinars. Dit soort seminars zijn dus voor ZBC een van de marketing strategieen, net als de nieuwsbrieven en de uitgebreide Kennisbank op de site. Dat het werkt, bleekaan het einde toen een  groot deel van de deelnemers aan, graag gebeld te willen worden over diverse onderwerpen.

Al met al een leuk initiatief van ZBC, vooral als ze er volgende keer ook bij vertellen dat het niet nodig is om een overeenkomst met Microsoft aan te gaan.

 

12 april 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Nico Bouwman:

    Ik heb vorig jaar eens meegedaan met de ZBC webinar (web seminar), had toen een recente JAVA versie nodig die ik in allerijl installeerde. Ik vond het een leerzame webinar en denk dit te kunnen gebruiken tzt in een bepaalde niche markt om toeleveranciers en kopers bij elkaar te brengen.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)