Marketiers stappen over op Ubuntu Linux

Linux lijkt opgang te maken in Marketingland en dat is goed nieuws want marketiers bloggen vaak graag en dat is dan weer mooie en gratis aandacht voor Linux.. Zo schrijft Yme van Ymerce deze week dat hij denkt dat Linux uiteindelijk Windows zal vervangen, mede doordat het nu ook sterke vooruitgang maakt op de mobiele markt. Yme gaat dan ook binnenkort weer een poging te doen om te switchen en uit de reacties blijkt, dat ook Erno van Enthousiasmeren plannen heeft in die richting. Hij moet alleen nog even herprioriteren.

Uit de reacties op het bericht van Yme blijkt dat ook hier Ubuntu toch wel als meest gebruiksvriendelijke Linux systeem wordt gezien. Ubuntu blijft ondertussen in strak tempo doorontwikkelen. Op 19 april verschijnt de definitieve versie van “Feisty Fawn” en de volgende “The Gutsie Gibbon”, is alweer aangekondigd voor oktober. Voor mensen die op dit moment over willen stappen is de beta van Feisty ook een optie, vooral vanwege de mogelijkheden om gemakkelijker allerlei zaken vanuit Windows te importeren. Dit is wel op eigen risico want de stabiele versie op dit moment is Edgy Eft.

Bij Ubuntu heb je de keuze tussen twee hoofdsmaken, namelijk Ubuntu en Kubuntu. Beide kun je eerst uitproberen door gebruik te maken van een live cd. Deze installeert zich niet op je computer maar biedt wel de mogelijkheid

Het verschil tussen Ubuntu en Kubuntu is de desktop. Ubuntu maakt gebruik van de Gnome desktop en Kubuntu van KDE. De destkop van Gnome is wat strakker en overzichtelijker dan die van KDE. Beide zijn overigens volledig aanpaspaar. Er wordt wel eens gezegd dat Windows gebruikers wat makkelijker zouden overstappen naar KDE dan naar Gnome, maar ik denk dat het in de praktijk mee zal vallen. Omdat Gnome vrij logisch in elkaar zit, vind je daar over het algemeen gemakkelijker je weg. Verder is het een kwestie van persoonlijke voorkeur, dus zou je beide live cd’s eens uit kunnen proberen.

Om te beginnen hier een goede video van Robin Miller over het downloaden van Ubuntu Linux.

http://www.youtube.com/watch?v=eah7QXPOPrY
13 april 2007     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

6 reakties

 1. 1 Martijn Engler:

  Vergeet ook Xubuntu niet. Vooral op PC’tjes die wat moeite hebben met te veel grafisch geweld een interessante keuze.
  En GNOME overzichtelijker dan KDE ..? Duidelijk persoonlijke voorkeur. 😉

 2. 1 Ondergang Microsoft onvermijdelijk? | Kletskous:

  […] Contact « Marketiers stappen over op Ubuntu Linux […]

 3. 1 Eric:

  Ik ben sinds kort ook over op Linux. Een paar jaar geleden heb ik al eens een SuSE distro geprobeerd, maar toch niet naar volle tevredenheid. Kort geleden weer eens het Mandriva PowerPack geinstalleerd en ik was overdonderd door de enorme hoeveelheid software en de perfecte ondersteuning van al mijn hardware. Nu sinds kort definitief over de streep getrokken door Ubuntu! Nu nog dual-boot, maar zodra Photoshop verkrijgbaar is in een Linux variant hebben we XP ook niet meer nodig.

 4. 1 Marcom Top 100 en Open Source | Kletskous:

  […] Drie stemmen dus en nog twee te gaan. Een dan maar op mijzelf, want ik heb deze maand mijn bijdrage wel geleverd via een serie blogs over het installeren van Ubuntu. Mijn laatste stem gaat naar Karel Geenen. Niet vanwege zijn bijdrage aan het  promoten van open source maar wel omdat ik vind dat hij in de Top 100 thuis hoort. […]

 5. 1 Gert:

  Ook ik overweeg over te schakelen.

  “Verwarring” lijkt immers zo’n beetje het kernwoord te zijn bij Microsoft. Bij Microsoft voelt men blijkbaar een onweerstaanbare dwang om geheel onnodig wijzigingen aanbrengt in de Windows interface.

  Een nieuwe Windows computer staat bij synoniem voor uren klooien met allerlei programma’s om de “classic” shell en Windows verkenner terug te krijgen. Spijtig genoeg lukt dat dan maar gedeeltelijk en een nieuwe Windows computer betekent dan ook telkens weer een overbodige leercurve en een pak frustraties telkens je geconfronteerd wordt met een optie of functie die niet meer aanwezig is of in een ander menuutje is ondergebracht.

  Ik heb mezelf voorgenomen om geen Windows 8 pc aan te schaffen. Als ik dan toch weer een nieuwe interface moet leren gebruiken dan kan ik even goed verder kijken dan in de sectie Windows PCs.

 6. 1 Catharina:

  @Gert Ubuntu krijgt ieder half jaar een upgrade, maar zelf gebruik meestal de lts-versies (long-term-support). Die krijgen wel 5 jaar updates, maar geen nieuwe fratsen. lts-versies komen om de 2 jaar uit.

  Zie: http://www.ubuntu.com/download/desktop
  of
  http://ubuntu-nl.org/ubuntu/desktop?q=node/93

  (Leuk trouwens, een reactie op een berichtje uit 2007) 🙂

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)