Marcom Top 100 en Open Source

Aan het eind van de maand probeer ik altijd wat tijd te vinden om te stemmen op de Top 100 marketing en communicatie weblogs van Marketingfacts. Deze keer is dat ook weer gelukt en deze maand heb ik speciaal gekeken naar aandacht voor open source. Veel bloggers maken gebruik van van open source software als WordPress en ook Firefox is in bloggersland een populaire browser.

Zelf gebruik ik alleen maar open source en aangezien ik niks kan bijdragen aan de technische ontwikkeling ervan, zie ik het dan ook een beetje als mijn plicht om iets terug te geven aan de open source gemeenschap d.m.v. promotie, o.a. via dit weblog. Nu het maar de vraag is of Kletskous in mei nog in de Top 100 staat, heb ik eens gekeken naar wat de rest van de Top 100 hierover te melden heeft.

De oogst is helaas nogal mager. Voor verreweg de meeste blogs is open source niet of nauwelijks een issue maar gelukkig waren er deze maand toch twee twee blogs uit de top 10, die iets zinnigs te melden hadden op dit gebied:

Zo schreef Yme van Ymerce een artikel over hoe Linux Windows zal vervangen en voorspelde John Knierum van Frankwatching de ondergang van Microsoft.

Verder heb ik weinig relevants kunnen vinden in de Top 100 dus heb ik ook nog even naar de runners up gekeken. Vanwege tijd en het mooie weer, heb ik ze niet allemaal bekeken maar ook daar weinig aandacht voor dit onderwerp. Wel een interessant blog is dat van ItMentor over Seo voor Joomla websites. Joomla is een open source content managementsysteem, waarmee op relatief eenvoudige manier een professioneel ogende website kan worden gebouwd.

Drie stemmen dus en nog twee te gaan. Een dan maar op mijzelf, want ik heb deze maand mijn bijdrage wel geleverd via een serie blogs over het installeren van Ubuntu. Mijn laatste stem gaat naar Karel Geenen. Niet vanwege zijn bijdrage aan het  promoten van open source maar wel omdat ik vind dat hij in de Top 100 thuis hoort.

Oh ja, Erno
Volgende maand stem ik weer op jou hoor, als Linux dan tenminste op je nieuwe laptopje draait

9 reakties

 1. 1 Erno Hannink:

  Dat weet ik nog niet hoor. Ik heb nog een beetje Linux angst, voor het installatie proces.

 2. 1 Erno Hannink:

  Maar open source is zeker mijn ding, behalve misschien het besturingssysteem. Zie ook de link naar de top 10+1 programma’s die ik al geinstalleerd heb. Allemaal open source. 🙂

 3. 1 Marc:

  Ik doe toch anders erg mijn best om Firefox te promoten 😉

 4. 1 Ulco:

  En daar sta ik met Netters.nl dan mooi stemloos, site draait op Drupal. Da’s gebouwd op basis van PHP & MySQL. De site draait op Apache en staat op een server met Linux als OS.

  Hoeveel open-source heb ik nodig om je stem te winnen, nog meer? Ok, ik surf met Firefox en op mijn Laptopje draai ik naast Vista braaf Gentoo

  😀

 5. 1 Catharina:

  Jaja Erno, heb ik gezien en ik ben wel een beetje streng voor je maar ik weet dat je al langer plannen hebt om over te stappen, dus dan moet het er ook maar eens van komen. Probeer anders eerst eens de live cd van Ubuntu dan weet je meteen of alles werkt en zo niet bel ons… we helpen je graag.

 6. 1 Catharina:

  Heb ik gezien Marc en ik heb ook nog getwijfeld om op je te stemmen, maar vond die ene posting over Thunderbird toch wat zuinigjes. Zal je blog komende tijd wel in de gaten houden.

 7. 1 Marc:

  @Catharina Het was geen vertwijfelde poging je alsnog over te halen hoor, maar het viel me op dat je in je post op zoek bent naar bloggers die open source een warm hart toedragen. Toch denk ik dat er wel een aantal in de top 100 staat, alleen zoals bij veel blogs het geval is, is het maar een (beperkt) onderdeel van hun scope.

  En wat betreft de Marcom 100, ik lees de laatste dagen meerdere berichten waarin het feit ter discussie wordt gesteld of we wel 100 “echte” marketing- en communicatieblogs kennen. Als ik heel eerlijk ben hoor ik er zelf ook niet tussen, tenzij je het begrip communicatie heel ruim definieert. En dat vind ik voor meer blogs ook het geval.

 8. 1 Catharina:

  Tja, ’t blijft altijd discutabel, zowel mijn stemming als de samenstelling van de Top 100. En Ulco, ik heb alleen naar de postings van de laatste maand gekeken want anders komt er geen eind meer aan.. Mijn punt was precies dat veel bloggers ruim gebruik maken van open source maar er verhoudings gewijs weinig over bloggen, terwijl OS wat extra aandacht goed kan gebruiken. Ze hebben in ieder geval wel naar je kritiek geluisterd en weer eens flink opgeschoond.

 9. 1 Hummerbie:

  Catherina, hartelijk dank voor je stem !!

  En eh, ik heb je nog wat huiswerk gegeven 🙂
  http://www.pathos-seo.com/joomlablog/why-do-i-blog/

 10. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)