Hostingperikelen en domeinnamen en website in de aanbieding

Toen ik mijn adminstratie eens nakeek viel het mij op dat ik toch wel erg veel rekeningen kreeg voor webhosting. Nu ben ik nogal impulsief en registreer ik soms in een enthousiaste bui een domeinnaam, zonder dat ik nog precies weet wat ik ermee wil, of komt een aanvankelijk plan niet van de grond.

In het verleden hostte ik al mijn sites bij Adhosting, een provider die destijds voor relatief lage kosten veel ruimte gaf en ook een goede service. Na een aantal jaren ontdekte ik dat de kosten voor hosting inmiddels wel erg sterk waren gedaald en toen bleek Adhosting toch wel een dure keus, vooral ook omdat ik inmiddels redelijk wat domeinnamen had verzameld. Omdat ik verder wel tevreden was, heb ik ze nog gevraagd of er plannen waren tot verlaging van tarieven maar die bleken er niet te zijn.

Daarom ben ik er zo langzamerhand toe overgegaan om mijn accounts te verhuizen naar een andere provider (Neostrada), waarbij de tarieven een stuk  lager liggen. De verhuizingen verliepen allemaal probleemloos en ik ging ervan uit dat ik nu alleen nog rekeningen kreeg van de nieuwe provider. Maar nee, de kosten bleken bij Adhosting gewoon door te lopen.

Toch maar eens om opheldering gevraagd en wat blijkt, ik had de hostingaccounts allemaal apart schriftelijk moeten opzeggen. Nu is administratie niet mijn sterkste punt , dus waarschijnlijk had ik dat allemaal best kunnen weten maar ja, wie onthoudt dat soort dingen allemaal.. De redenen die Adhosting ervoor gaf, vond ik overigens best plausibel klinken, namelijk dat het anders te makkelijk zijn dat iemand anders, zonder medeweten van websitehouder, de site verhuisd.

Toen ik bezig was de boel op orde te stellen kwam ik ook nog een domeinnaam tegen die ik al bijna vergeten was. Die dus ook maar verhuizen via de site van Adhosting, maar even later kreeg ik al bericht van de SIDN dat ik of iemand anders bezwaar had gemaakt tegen de verhuizing. Nou, ik zeker niet dus maar weer eens bij Adhosting geinformeerd. En ja hoor, dat hadden zij gedaan en dat kwam doordat het formulier nog niet in hun bezit was. Op het formulier stond dat het ook per e-mail kon, dus formulier gemaild maar nee, het moet toch schriftelijk..

Een aantal dingen vallen mij hierbij toch wel op in de service van Adhosting:

 • Waarom wordt een klant die een domeinnaam heeft verhuisd niet geattendeerd op het feit dat de hostingaccount nog doorloopt?
 • Waarom wordt er bezwaar gemaakt bij de SIDN, terwijl de klant daar zelf niet eerst van in kennis wordt gesteld en in ieder geval de gelegenheid krijgt om het formulier op te sturen?
 • Waarom hoefde ik nooit iets op te sturen als ik de verhuizing door mijn nieuwe provider liet regelen en kreeg ik dan van Adhosting niet eens een bericht dat er een verhuizing was aangevraagd?

Conclusies en tips bij een domeinnaamverhuizing:

 • Laat een verhuizing van een domeinnaam altijd via de nieuwe provider verlopen
 • Controleer altijd of het account bij de oude provider inderdaad is beeindigd
 • Pas op met automatische afschrijvingen of controleer ze in ieder geval regelmatig

In ieder geval ga ik er van uit dat het nu geregeld is en zal ik me eens gaan beraden op wat te doen met de volgende domeinnamen:

 • makelaarsofferte.nl
 • reintegratiebeurs.nl
 • zoekbureau.nl en zoekburo.nl

Oh ja en dan heb ik ook nog ergens digispreekuur.nl en net nieuw aangevraagd: internet-geld-verdienen.nl.

Voor dit laatste domein  heb ik wel een bestemming, maar voor de anderen nog niet konkreet. Mocht er belangstelling zijn voor een van deze domeinnamen, neem dan eens contact met mij op. Ze zijn eventueel te koop maar ik ben ook wel in voor plannen om in samenwerking iets te ontwikkelen.

Ten slotte is er dan nog dienstennet.nl een site voor vraag en aanbod naar diensten en dienstverlening. Hier gaat het om een kant en klare complete website, waarbij het beheer vanuit een CMS verloopt. Vanwege persoonlijke redenen, ontbreekt het mij aan motivatie om deze site verder te ontwikkelen. Toch vind ik het een mooi concept en wie weet heeft iemand wel zin om met deze site aan de slag te gaan. Meer informatie is beschikbaar via e-mail.

2 mei 2007     Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

 1. 1 Nou ja zeg! Bezwaar tegen verhuizing domeinnaam toegewezen.. | Kletskous:

  […] Het moet niet veel gekker worden.. Kreeg ik gisteren bericht van de SIDN dat het bezwaar van Hostingcollectief of Adhosting tegen de verhuizing van mijn domeinnaam: reintegratiebeurs.nl was toegewezen. […]

 2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)