Nou ja zeg! Bezwaar tegen verhuizing domeinnaam toegewezen..

Het moet niet veel gekker worden.. Kreeg ik gisteren bericht van de SIDN dat het bezwaar van Hostingcollectief of Adhosting tegen de verhuizing van mijn domeinnaam: reintegratiebeurs.nl was toegewezen.

Dagenlang ben ik in de weer geweest met een simpele verhuizing van een domeinnaam. Formulieren opgestuurd en gemaild naar Adhosting en naar de SIDN maar niks hielp. Het meest verbaasd was ik nog dat de SIDN niet eens een reden gaf voor het toekennen van het bezwaar en dat ik die maar op moest vragen bij Adhosting.

Nou ja, zeg… We hebben het hier wel over mijn domeinnaam!

Ad Hosting beweert nu dat de nieuwe provider de domeinnaam heeft geprobeerd te verhuizen zonder dat ik bij Adhosting had aangegeven dat dat moest. Klopt helemaal niet, want dat heb ik zeker gedaan en daar heb ik ook een bevestiging van ze van gehad. Daarna heb ik ze ook gevraagd het bezwaar in te trekken, maar niks hielp.

Gevolg hiervan is nu een boete van de SIDN van 100 euries waarvan het mij niet duidelijk is of ik die gepresenteerd krijg of de nieuwe provider Neostrada.

Bah, als ik ergens niet tegen kan dan is het dit soort provider geklier.

Dat heb ik Ad Hosting ook laten weten maar die vonden mijn standpunt kortzichtig en ondoordacht; zij hadden zich immers keurig aan de regels van de SIDN gehouden en het was allemaal mijn eigen schuld of die van de nieuwe provider.

Maar nu even alle feiten op een rij:

 • Bij een aantal eerdere verhuizingen van domeinnamen, heb ik Neostrada gevraagd die te regelen. Dit zonder dat ik Ad Hosting eerst in kennis had gesteld. Daar hebben ze nooit bezwaar tegen gemaakt bij SIDN, terwijl dat volgens henzelf wel altijd hun beleid is. Ook hebben ze mij niet om toestemming gevraagd voor de verhuizingen of mij in kennis gesteld dat er een aanvraag voor verhuizing was gedaan.
 • Deze week ontdekte ik dat ik nog steeds betaalde voor domeinnamen en hostingpaketten van websites die al een tijdje verhuisd zijn van Ad Hosting naar Neostrada. Natuurlijk heb ik die per direct opgezegd, maar intussen heb ik wel een tijd dubbel betaald. Dit verwijt ik overigens ook mezelf want ik had dat eerder moeten controleren.
 • Deze week ontdekte ik ook dat de domeinnaam reintegratiebeurs.nl nog steeds geregistreerd stond bij Ad Hosting. Deze naam gebruik ik nu nog niet maar daar wil ik in de toekomst nog wel iets mee gaan doen. Omdat de kosten bij Ad Hosting een stuk hoger zijn, vroeg ik Neostrada ook deze te verhuizen en op de site van Ad Hosting heb ik vervolgens een opzegging en een aanvraag voor verhuizing gedaan.
 • Ad Hosting heeft kennelijk tussen de tijd dat Neostrada aan de slag ging met de verhuizing en de opzegging van mij bij hun site, kans gezien om bezwaar te maken bij de SIDN. Dit overigens weer zonder mij daarvan in kennis te stellen.
 • Ad Hosting beweert nu dat ze pas een dag later mijn opzegging hebben ontvangen maar dat is niet waar. Ik heb die dezelfde dag nog naar ze gemaild, nadat ik er achter kwam dat ze bezwaar hadden gemaakt. Bovendien kunnen ze dit natuurlijk via hun website nagaan.

Geklier dus en ik vind, dat ik me dan nog erg netjes uit druk. Ondertussen vraag ik mij af hoeveel mensen er nog meer dubbel betalen, want ik weet eigenlijk wel zeker dat dit soort dingen vaker voor komt.

Conclusie:

Ik snap echt wel dat het niet fijn is als klanten vertrekken maar ook dan is het belangrijk om alles fatsoenlijk en klantvriendelijk af te handelen, want je hebt ook een naam hoog te houden. Tot nu toe was ik over de service van Ad Hosting best te spreken en had ik alleen problemen met de prijzen. Maar met deze acties hebben ze het bij mij in ieder geval goed verpest.

9 mei 2007     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 Roel:

  Sjonge, dat klinkt als een lekkere situatie.
  Ik heb toevallig zelf altijd m’n domeinnamen geregistreerd via een aparte domain registrar (gandi.net), en daar nooit problemen mee gehad. Ik kan het je aanraden voor toekomstige registraties. Op die manier heb jij zelf je domeinen in de hand, en kun je ze als je overstapt op een andere hoster altijd behouden.

  Succes met dit akkefietje!

 2. 1 Catharina:

  Hallo Roel.

  Bedankt voor de tip maar de domeinnaam blijft wel gewoon van mij in dit geval hoor maar het is wel een rare gang van zaken. Overigens is het wel oppassen inderdaad, want sommige webhosters registreren domeinnamen op hun eigen naam in plaats van op die van de aanvrager. Ik let er nu dus nu altijd op dat in ieder geval registrant en administratief contact op mijn naam staan.

 3. 1 Cees:

  Ik heb hetzelfde soort ellende gehad bij Strato. Echt, daar moet je verre van blijven. Support die geen Nederlands spreekt, mailtjes die “zomaar” wegraken, brieven die “zomaar” niet aankomen, allemaal droevigheid. En maar aanmaningen sturen…..

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)