Nieuwe site gelanceerd: internet-geld-verdienen.nl

Na een paar dagen hard werken, staat onze nieuwe site online: http://www.internet-geld-verdienen.nl

De bedoeling van deze site is om heldere informatie en uitleg  te geven over mogelijkheden om op internet geld te verdienen maaar ook om onze eigen inkomsten uit internet te verhogen. Op Emarky las ik een interessante case over een Ooglaser site en een zelfde soort strategie hebben wij gevolgd voor internet-geld-verdienen.

Niche

Als niche heb ik gekozen voor geld verdienen met internet. Nu is dit in tegenstelling tot ooglaseren, een markt met veel concurrentie, waardoor het lastiger zal zijn om hoog te scoren in de zoekmachines. Dit nadeel, zullen wel dus moeten compenseren met zaken als inhoud en backlinks.

Domeinnaam

Google let op de woorden die voorkomen in de domeinnaam. Aangezien internet, geld en verdienen alle drie voorkomen, is dit een prima domeinnaam om hoog mee te kunnen scoren.

CMS

Als CMS hebben wij gekozen voor Joomla. Joomla is een open source Content Managementsysteem, wat wij voor een groot deel van onze sites gebruiken. Daarbij installeren wij Open SEf en SEF patch, extensies die zorgen voor zoekmachine vriendelijke url’s en een sitemap kunnen genereren. Deze sitemap is vervolgens bij Google aangemeld. Daarnaast zorgen we ervoor dat als er een verkeerd subdomein word ingegeven, bezoekers niet terecht komen op een 404 pagina maar op een pagina die ze verwijst naar waar ze wel moeten zijn.

Content

Dat was deze keer lekker makkelijk. Ik heb namelijk zelf een cursus gemaakt over geld verdienen met Internet, die op Cursusnetwerk staat. Deze cursus staat in een Moodle omgeving, die door Google niet geindexeerd wordt, zodat ik mij over dubbele content geen zorgen hoef te maken. Deze teksten heb ik in bewerkte vorm overgenomen en aangevuld met nieuwe informatie en informatie uit  een aantal postings die ik eerder al hier had gedaan over zoekmachine optimalisatie.

Linkbuilding

De eerste link komt natuurlijk van dit weblog. Ook op een aantal andere sites van ons kan ik er nog een paar kwijt. Daarnaast ga ik de site aanmelden bij zoveel mogelijk sites die over dit onderwerp gaan. Omdat de site er in vergelijking tot veel andere sites over dit onderwerp goed uitziet en veel informatie bevat, heb ik goede hoop dat dit zal lukken.

Monetizing

Adsense:

Waar ik al bang voor was, gebeurde ook. Google wil de site niet goedkeuren voor adsense omdat die een overtreding zou zijn van het programmabeleid. In het programmabeleid staat:

"Op dit moment accepteren we geen sites met programma’s die gebruikers belonen voor het klikken op advertenties of aanbiedingen, het uitvoeren van zoekopdrachten, het surfen op websites of  het lezen van e-mails. Het betreft hier bijvoorbeeld sites waarop u wordt "betaald om e-mails te lezen" of sites waarop programma’s worden vergeleken waarbij u wordt "betaald om te surfen."

Nu vind ik dit nogal discutabel want wij draaien zelf niet dit soort programma’s maar de site gaat natuurlijk o.a. wel over een aantal van deze onderwerpen. Ik heb wel bezwaar gemaakt tegen de afwijzing, maar verwacht er eigenlijk niks van.

Als vervanger van Adsense hebben we daarom gekozen voor smart texts  van Testnet.  Het werken met deze advertenties is wel iets omslachtiger dan bij Google maar daartegenover staat dat je invloed hebt op de advertenties die je op je site wilt laten zien. De advertenties van Testnet zien er hetzelfde uit als die van Google; wat ze zullen gaan opleveren, is afwachten. We wisselen deze advertenties af met verwijzingen naar subpagina’s op onze site, die er hetzelfde uitzien als de smart text advertenties van Testne.

In de site zitten ook diverse andere mogelijkheden verwerkt waarmee geld verdiend kan worden. Zo bieden bijvoorbeeld diverse affiliate programma’s een vergoeding voor het aanbrengen van nieuwe webmasters en/of een percentage over de verdiensten van de nieuwe webmasters. Dit kan best tot interessante verdiensten leiden. Wie wil weten hoe dit allemaal werkt, moet internet-geld-verdienen maar eens goed gaan bekijken.

7 mei 2007     Affiliate Marketing, Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

3 reakties

  1. 1 Henri van den Hoof:

    Heb net even gekeken en ziet er goed uit 🙂 Succes met deze nieuwe site en misschien leuk om over een tijdje ook een update van het succes te posten.

  2. 1 Catharina:

    Dank je wel Henri; zal zeker eens een update van de resultaten plaatsen.

  3. 1 Werner:

    Alweer een nieuwe site?! Help! Kun je het nog bijbenen? Het moet weer een boel werk geweest zijn, maar hij ziet er goed uit en de inhoud vind ik heel afgewogen. Het lijdt geen twijfel dat een beginnende moneymaker er veel waardevolle info zal aantreffen. De naam is ook weloverwogen, met die 3 hoog scorende woorden, al zou ik er zelf een voorzetsel bij gedaan hebben. Met-internet-geld-verdienen of geld-verdienen-op-internet of zoiets. Ik weet niet of een extra voorzetsel veel schade zou berokkenen bij de ranking op de zoekmachines, maar het klinkt in ieder geval een stuk rustiger. Ik wens jullie heel veel succes met deze site en ik verwacht dat ie hoge ogen gaat gooien!

  4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)