Dell start vandaag met het aanbieden van voorgeinstalleerde Ubuntu Linux systemen

Vanaf vandaag start Dell met het aanbieden van voorgeinstalleerde Ubuntu laptops en desktops. Voorlopig alleen aan klanten in de US. Uit de reacties op het weblog van Dell, blijkt al dat veel Europese klanten hopen dat deze systemen ook snel in Europa beschikbaar zullen komen maar wanneeer dat zal zijn, is nog onbekend.

Voorlopig blijft grote concurrentie voor Mingos dus uit en is het op dit moment alleen maar een voordeel dat Dell Linux gaat leveren en net als Mingos heeft gekozen voor Ubuntu. De actie trekt wereldwijd grote aandacht want het is voor het eerst dat een grote computerleverancier kiest voor het leveren van voorgeinstalleerde Linux systemen. Tot op heden heeft nog niemand dat aangedurft en ik ben benieuwd of en wie er na Dell nog zullen volgen.

De gevolgen van deze aktie zullen in ieder geval zijn dat de aandacht voor Linux toeneemt en dat meer mensen zullen weten dat Ubuntu niet een of ander exotisch eiland  is maar een besturingssysteem en voor velen een veel betere optie dan Windows.

Een historische dag dus en een gevoelige slag voor de monopolistische reus uit Redmond.

24 mei 2007     Ubuntu, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)