Mobiele telefoon horror – switchen van provider

Een tijdje terug hebben Thierry en ik samen een zakelijk mobiel abonnement afgesloten bij T-mobile. Dit leek voor ons een goede en voordeliger optie dan wat we daarvoor hadden. Allebei hadden we natuurlijk gevraagd om nummerbehoud. Mijn abonnement is inmiddels ingegaan en sindsdien ben ik voor de halve wereld niet meer bereikbaar. Zelf heb ik het even uitgetest en als ik nu mijn mobiel nummer bel met onze vaste telefoon, krijg ik als mededeling dat het nummer niet in gebruik is. Als Thierry mij belt met zijn mobiel, doet hij het wel gewoon…

Toen ik de klantenservice van T-mobile hierover belde, vroegen ze mij of ik wist van welke netwerken ik dan wel of niet bereikbaar was… Natuurlijk niet, hoe moet ik weten wie mij niet kunnen bereiken? Ik kreeg de toezegging dat ze ermee aan de slag gingen en op mijn vraag hoe lang dat ging duren, was het antwoord dat het 48 uur zou duren, vanaf het moment dat KPN ermee aan de slag ging; het moment waarop dat was, was natuurlijk onbekend. Overigens is het mij tot op dit moment volstrekt onduidelijk wat de rol van KPN hier in is, maar goed het zal allemaal wel..

Ook bij Thierry gaat er van alles mis; die dreigt nu toch zijn nummer niet te kunnen behouden en zit met dubbele abonnementskosten.  Bellen met helpdesken is niet zijn ding, dus die is nu via de e-mail druk in de weer om het onheil te keren.

Mijn vraag hierbij is, waarom dit soort simpele dingen nu eens niet gewoon goed kunnen gaan. Zeker bij zakelijke abonnementen mag je toch verwachten dat deze bedrijven zorgvuldig omgaan met de bereikbaarheid van hun klanten?

Gelukkig hebben wij op zo’n moment nog een vast doorschakelnummer, waardoor we in ieder geval nog bereikbaar zijn, maar dat is een noodoplossing. Het wonderlijke hierbij is, is dat dit doorschakelnummer staat doorgeschakeld naar mijn mobiel en dat wanneer ik daar met mijn vaste telefoon naar toe bel, mijn mobiel het gewoon doet maar  als ik rechtsreeks naar mijn mobiele nummer bel, dit nummer ineens niet meer bestaat. Snapt u het nog?

29 mei 2007     Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)