Waarom zoveel marketing faalt en een echte brief ook wel weer eens leuk is

Zo leuk!  Vandaag kreeg ik een echte brief per postbode van een lezer van mijn weblog. De brief kwam van Leon Roseleur van Origano Marketing. Hij schreef o.a. dat hij vaak mijn weblog bezoekt en er veel heeft kunnen leren over ondernemerschap, marketing en bedrijfsvoering. Leon bood ook aan dat ik artikelen mocht overnemen van zijn eigen blog "Ondernemend Succes" en om artikelen voor Kletskous te schrijven.

Wat mij opviel was, dat ik het zo bijzonder  vond om weer eens een echte brief te krijgen in plaats van een e-mailtje. Op de een of andere manier is dat toch persoonlijker en bovendien weet je, dat iemand de moeite voor je heeft genomen om de gang naar de brievenbus te maken. Uit een oogpunt van marketing strategie is dat dan ook zeker iets om weer eens bij stil te staan.

Maar nu maak ik natuurlijk graag gebruik van het aanbod van Leon om een posting van zijn weblog over te nemen. Dit zal ook mijn inzending  zijn voor de marketingkermis die a.s. maandag zal worden gepubliceerd bij Karel Geenen. Kom goed uit, want net als velen lijd ik ook een beetje aan blogstress of blogmoeheid, maar wie weet haalt de brief van Leon me daar weer uit.

Dan nu, het artikel van Leon:

Waarom zoveel Marketing faalt

Steeds meer ondernemers zien in dat marketing en promotie toch van essentieel belang is voor het voortbestaan van hun bedrijf. Dit heb ik gemerkt door het grote aantal aanvragen voor mijn rapport ‘De Vijf Meest Gevaarlijke Trends Voor Alle Ondernemers’, wat er op gericht is mensen te wijzen op dat probleem en een handvat bieden voor hulp.

Mocht u dit rapport nog niet hebben aangevraagd, dan verwijs ik u graag naar www.OriganoMarketing.com/rapport waar u dit gratis kunt  aanvragen.

Nu steeds meer ondernemers ook aan marketing doen zie ik nieuwe problemen opkomen. Immers begint men nu te snappen waarom je aan marketing moet doen maar snapt men nog niet hoe het precies moet. En zeer kort gezegd, als men niet weet hoe, zal het weinig tot geen resultaat geven. In sommige gevallen kan dit zelfs schade aanbrengen aan de (naam van de) onderneming.

Daarom wil ik graag nu enig aandacht besteden aan de grootste fouten die ondernemers die zelf hun marketing verzorgen maken. Deze heb ik voor u geïnventariseerd tijdens de vele ontmoetingen en gesprekken die ik heb met ondernemers, via mijn bedrijf Origano Marketing.

1. Marketing niet op de eerste plaats.

Vele bedrijven die wel hun marketing op hebben gezet zien nog niet in dat marketing de hoogste prioriteit heeft. Dit is zo omdat alleen marketing en innovatie direct resultaat bieden. Ondernemers richten zich nog veel op de productie, support en andere (bij)zaken – die nodig zijn, maar niet het belangrijkste.

2. Weten wat de klant wil.

Marketers hebben vaak een instelling dat ze precies weten wat de klant wil. Na een marktonderzoek denkt men alles te weten over de klant zijn wensen en eisen. Toch is dit nooit het geval. De markt veranderd bijvoorbeeld en daarmee ook de wensen en eisen van de klanten. Daarnaast word er maar weinig vanuit de ogen van de klant gekeken naar de marketing.

Het beste is om regelmatig klanten en prospects te vragen hoe zij de marketing ervaren. Wat vinden ze ervan, hoe komt het over, hebben uw marketing stukken prioriteit bij hen? Door dit aan elke klant te vragen tijdens uw contacten en deze gegevens centraal op te slaan en gebruiken krijgt u een veel beter beeld van hoe u uw klanten het beste kan bereiken.

3. Testen en verbeteren.

Er is altijd ruimte voor verbetering en nooit zal elke campagne of stap die u zet uitwerken zoals u beoogd had. Daarom is het testen en bijhouden van de gegevens zo belangrijk. Het is zeer aan te raden om iets nieuws altijd op kleine schaal uit te proberen. Afhankelijk van de grootte van uw prospect- of klantenbestand kunt u een test doen van 100 tot 500 stuks om een goede eerste indicatie te krijgen. Als deze goed blijkt kunt u een grotere test ondernemen of direct ‘all-in’ gaan.

Over het testen, bijhouden van statistieken en database marketing zijn reeds al vele boeken en cursussen verschenen. Toch liggen meestal de test methodes and data die u moet bewaren erg voor de hand. Logisch nadenken kan u al ver brengen. Als u hier totaal geen kennis van heeft, zou  ik u toch aanraden om een expert te vragen.

4. Kritische elementen vinden.

In elke marketing en systeem zitten een aantal zwakke plekken. Deze veroorzaken over het algemeen dat prospects af zien van aankoop, dat  klanten u  vergeten en dergelijke onprettige gevolgen. Als u deze elementen niet weet te vinden en/of er niks aan doet zult u nooit uitgroeien tot uw volledige potentieel.

Door op effectieve wijze de resultaten van uw marketing bij te houden, door middel van wekelijkse of maandelijkse rapporten kunt u al vrij snel ontdekken waar de kritische elementen liggen. Van daaruit kunt u ingrijpen door dat onderdeel te vervangen of te verbeteren. Natuurlijk houdt u na deze verandering ook weer bij wat dit betekent voor uw resultaten.

5. Systematiseren van de marketing.

Een eenmalige advertentie, campagne of zelfs een serie van promoties betekent wel resultaat – maar niet op structurele basis. Vrij snel worden deze zaken versloft en prioriteiten verschuiven al snel weer. Daarvoor is een marketingsysteem de oplossing.

Een goed geïntegreerd systeem blijft constant draaien zonder al te veel moeite en is niet een periodiek iets maar een constante. Doordat alles zeer gemakkelijk en stap voor stap is ingedeeld kan iedereen het systeem draaiende houden. Zodoende kunt u ook bijvoorbeeld een stagiaire dit laten doen en blijft u genieten van een constante stroom van nieuwe prospects en klanten.

De beste systemen gaan ook verder na de 1e aankoop en zijn erop gericht de meeste resultaten uit elke klant te halen. Zolang mogelijk de klant aanhouden, zo vaak mogelijk van dienst zijn en een perfecte band opbouwen zijn hierbij primaire doelstellingen. Natuurlijk moet u wel eerst goed kijk hebben op wie uw klanten zijn en hoe u een band met ze kunt opbouwen.

Mocht u nog geen goed lopend marketing systeem hebben voor uw MKB onderneming, dan biedt Origano Marketing de oplossing: het MKB Marketing Systeem, bestaande uit een grondig onderzoek naar de wensen van uw klanten, een volledig verzorgd marketing systeem en een effectief rapportage systeem – met een gegarandeerde ROI van 1000% binnen het eerste jaar, vanaf 1500 euro.

Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, belt u direct met dhr. Leon Roseleur op 0342-492552 of 06-22318914 (b.g.g.), of stuur een email naar leon@origanomarketing.com.

 

 

1 juni 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 6e Online Marketing Blogkermis bij Karel Geenen van start:

  […] Waarom zoveel marketing faalt Catharina Bethlehem – Kletskous Steeds meer ondernemers zien in dat marketing en promotie toch van essentieel belang is voor het voortbestaan van hun bedrijf… “ […]

 2. 1 Erno Hannink:

  Grappig is dat ik ook zo’n brief ontvangen heb. Met hetzelfde aanbod. Mmm. Maakt de brief al wat minder uniek. Vraag me nu ineens af hoeveel van deze brieven Leon tegelijk heeft verstuurd 🙂
  Maar je hebt gelijk, een brief is wel eens een keer wat anders dan een mailtje.

 3. 1 Catharina:

  Grappig; dat vroeg ik mij inderdaad ook zelf al af: blijft een slimme actie maar inderdaad wel minder uniek 🙂

 4. 1 Internation 2.0 » 6de Online Marketing Blogkermis:

  […] Waarom zoveel marketing faalt […]

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)