Tweede Kamer stapt niet over naar Windows Vista maar reserveert het geld wel alvast

Volgens dit bericht op Techzine stapt de Tweede Kamer niet over naar Windows Vista maar wellicht naar Linux. Ook het Franse en recent het Italiaanse Parlement hebben deze beslissing al genomen. Het bericht is afkomstig van SP Tweede Kamer lid Arda Gerkens.

Vreemd, Arda heeft kennelijk toch even niet op zitten letten,  want wat staat er in de raming (van mei) voor de Tweede Kamer voor de in 2008 benodigde uitgaven:

"Ten einde in technologische zin aan te blijven sluiten bij de actualiteit, zal in 2007 een basiswerkplek ingericht worden op basis van Windows Vista en Office 2007. Ook de implementatie van Sharepoint 2007 alsmede de Live Communication Server is een drijfveer gebruik te maken van de vergaande integratie die Office 2007 met internettoepassingen biedt. De activiteiten in 2007 betreffen de voorstudie en het samenstellen van de basiswerkplek. De uitrol start in 2008".

Wat ook vreemd is, zijn de reacties die er op dit bericht volgen.

Een greep hieruit:

"Ik ruik anti-ms propaganda. De London stock exchange heeft niet voor niks voor Windows op hun servers verkozen. Met Linux ben je niet zeker wat je morgen krijgt. Windows geeft dit allesinds meer. Ook tot wie moet je u richten voor klachten. Wie voerd de updates uit?"

"Open source software lijkt mij ook nog is een makkelijker doelwit voor evt. hackers en dergelijke te zijn, juist omdat elk stukje software aangepast kan worden!"

"Trouwens wat is er nu zo interessant aan zo een systeem dat bijna zo goed als gratis is.  Kun je toch geen bedrijf op bouwen. Please go to Nord-Korea, als ge denkt dat het daar allemaal beter is."

"Linux is zo goed allemaal vrijwillers werk."

"Betalen voor support.  Straks ga je me nog proberen wijs maken dat made in china goeie kwaliteit is.  Bij mij gaan die dingen altijd mee tot na de garantie."

"De bedrijven die Linux hebben zijn gewoon te gierig om snellere servers aan te kopen of gaan op in de hype."

Hieruit blijkt maar weer eens dat de misverstanden over Linux en vrije software nog lang niet de wereld uit zijn, Voor Kletskous en de vrije software wereld is er voorlopig  nog heel wat werk aan de winkel.

19 juli 2007     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

7 reakties

 1. 1 KC:

  Typische reacties met veel typefouten, waarschijnlijk gefrusteerde pubertjes. Overigens lijkt techzine op een tweakers rip-off.

 2. 1 Vincent:

  Tsja, ivm die onwetende reacties van mensen die zich er duidelijk niet in hebben verdiept hoop ik zeker dat de overheid zich goed laat adviseren (en dan natuurlijk op Linux uitkomt ;)). Hier word ik dan weer een gefrustreerd pubertje van 😛

  Overigens lijkt het me wel leuk om te zien hoe de Nederlandse burgers straks misschien allemaal .docx documenten toegestuurd zullen krijgen die ze vervolgens niet kunnen openen. Als iemand mij nu om hulp vraagt grijp ik die kans mooi om OpenOffice te installeren 😉

  Overigens heb ik dit laatst ook al bij mijn moeder gedaan, die alleen MS Word had. Victorie! 😛

  Zo, en nu ga ik even reageren op al die onwetende mensen…

 3. 1 bartek:

  “First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win.”

  — Mahatma Gandhi

  De reacties doen me verdacht veel lijken op fase 2 … 🙂

 4. 1 KC:

  >Overigens lijkt het me wel leuk om te zien hoe de Nederlandse burgers >straks misschien allemaal .docx documenten toegestuurd zullen krijgen die >ze vervolgens niet kunnen openen.
  @Vincent: Hoe vaak ontvang je documenten van de overheid?

 5. 1 Vincent:

  @Vincent: Hoe vaak ontvang je documenten van de overheid?

  Nou ja, “ontvangen” was misschien niet het juiste woord. Maar ik weet nog dat ik iets opzocht over het donorcodicil en dan een Word-document moet downloaden. Als zulke dingen .docx documenten zouden worden…

  Maar goed, zo veel heb ik op mijn leeftijd iig nog niet met de overheid te maken, dus wat dat betreft heb ik er nou niet heel veel verstand van 😉

 6. 1 Joost:

  Tweakzine is kut. Maar goed, je kan van de Tweede Kamer vind ik niet verwachten dat het overstapt op Linux. De volksvertegenwoordiging is zegmaar de belangrijkste instelling van onze democratie, en misschien dat het dan beter eerst op wat kleinere schaal ingevoerd kan worden…

 7. 1 thierry:

  De volksvertegenwoordiging is zegmaar de belangrijkste instelling van onze democratie

  Dat lijkt me juist een argument om _wel_ op Linux over te stappen.

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)