Microsoft vraagt patent aan op superspyware

Dat Microsoft allerlei gegevens over de gebruikers van haar producten verzameld, is algemeen bekend. Het bedrijf wil kennelijk nu nog een stap verder gaan want het heeft patent aangevraagd op superspyware. Deze spyware verzamelt allerlei gegevens over de gebruiker van de computer en gebruikt deze om vervolgens gerichte advertenties te vertonen in bijvoorbeeld je tekstverwerker of e-mail programma. Niet alleen bezochte websites, maar ook de inhoud van documenten, de geïnstalleerde programma’s en allerlei systeeminformatie moeten het mogelijk maken om de gebruiker zeer gerichte advertenties voor te schotelen.

Zou me niet verbazen als dit er in de toekomst toe zal leiden dat er  bijvoorbeeld een gratis Office versie met reclame komt en een betaalde, zonder reclame. Zou Microsoft dit zien als een mogelijkheid om de concurrentie met Linux, Open Office en andere  vrije software ook in de toekomst aan te kunnen?

Benieuwd hoe dit zich verder zal ontwikkelen en ook hoe de markt hierop zal reageren mocht Microsoft deze technologie daadwerkelijk toe gaan passen. Persoonlijk moet ik er niet aan denken, zo’n enge meegluurder in mijn eigen computer, maar misschien maakt het veel mensen niet uit, zolang het maar gratis is.

21 juli 2007     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 bartek:

  Het gaat nog verder.
  Ze doorzoeken ook je mail, opgeslagen bestanden (films muziek), als je pc registreert dat je inkpatroon bijna leeg is zal ook deze info doorgespeeld worden …

  En waarschijnlijk zal de gebruiker vloeken dat zijn pc zo traag loopt en hij zijn internet niet vooruit te branden is.

 2. 1 laacque:

  En, ik zit mij dit al langer af te vragen…
  Stel dat je een regering krijgt die werkelijk alles van zijn onderdanen wil weten. Dan lijkt mij dat theoretisch een makkie: ze schuiven wat geld naar Microsoft/ Google toe en hopla. Iedere brave burger is zo te controleren.
  Op 1 klein groepje na: de linux-gebruikers.
  Omdat die niet te controleren zijn, worden ze gelijk gecriminaliseerd en heb je de poppen aan het dansen.
  Ik hoop maar dat ik een neuroot en doemdenker ben.

 3. 1 eendje:

  Tjonge een halve maand nadat jij zegt dat je verwacht dat Microsoft met een gratis office pakket komt met reclame kunnen we onderstaande bericht op nu.nl lezen:

  http://www.nu.nl/news/1180539/50/rss/Microsoft_komt_met_gratis_kantoorsoftware.html

 4. 1 Catharina:

  Tsja, je hoeft er dus niet eens helderziend voor te zijn šŸ™‚

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)