Software Freedom Day 2007 – 15 september 2007

Op de derde zaterdag van september wordt jaarlijks Software Freedom Day gevierd. Dit jaar is dat op 15 september. Software Freedom Day is een dag waarop vrije software en de voordelen en beschikbaarheid ervan wereldwijd onder de aandacht wordt gebracht. Lokale teams organiseren dan allerlei activiteiten en evenementen in het kader van vrije software. Het motto van Software Freedom Day: " empowering all people to freely connect, create and share in digital world that is participatory, transparent, and sustainable."

Inmiddels zijn er al meer dan 150 teams geregistreerd maar helaas is daar nog niet een Nederlands team bij. Registratie is nog steeds mogelijk maar tot 31 juli kunnen teams nog wat gratis promotie artikelen, zoals t-shirts krijgen. Ik hoop dat er in ieder geval nog een NL team zal opstaan want vrije software krijgt in Nederland al erg weinig aandacht.

Zelf vier ik Free Software Day dit jaar in Second Life. We zijn daar een groep gestart die de organisatie van deze dag op zich zal nemen en inmiddels zijn we officieel geregistreerd als "global team". De voorbereidingen zijn al in volle gang en de voortgang daarvan is te volgen via onze Wiki.

Maar eerst even vakantie, dus zal ik hier een tijdje niet zijn. Ik hoop wel dat het dan eens op gaat houden met regenen want anders zet ik de tent nog liever op in Second Life.

24 juli 2007     Second Life, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Marc:

  Second Life? Alter Ego? Baron von Munchausen, waarom ook niet?
  Maar deze is erg grappig http://www.getafirstlife.com

 2. 1 Catharina:

  Deze is ook erg leuk:
  http://www.youtube.com/watch?v=flkgNn50k14

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)