ISO certificatie tot stilstand gekomen

Sinds het OpenXML drama bij de ISO certificatie is het daar feest. Ik heb het hier al vaker gahad over de plotselinge groei van het aantal landen dat ineens geinteresseerd is om mee te stemmen over ISO certificatie, nadat Microsoft haar zogenaamde open standaard indiende.

Wel nu, sinds die tijd is er over geen enkele standaard meer overeenstemming bereikt. Veel van de nieuwe landen die zijn toegetreden interesseren zich totaal niet voor de doorgaans saaie, maar wel belangrijke standaardisatie procedures en laten het bij de stemmingen  afweten. Hierdoor wordt het quorum (vereist aantal landen dat aanwezig is bij de stemming)  niet meer gehaald en komt er dus geen enkele standaard meer door.

Het is te triest voor woorden maar ondanks dat moest ik erg lachen toen ik dit bericht las op Consortium.

Toch nog maar even stemmen, als je dat nog niet gedaan hebt:

16 oktober 2007     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Vincent:

    Goh… (Vraag me af hoe dit zal gaan nadat MS het heeft gerevised…)

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)