Review Ubuntu Gutsy Gibbon in Trouw

In de Trouw van vandaag staat een review van de nieuwste versie van Ubuntu die morgen officieel het daglicht ziet. Voor het eerst denk ik dat in een van de landelijke dagbladen uitgebreid aandacht besteed wordt aan Ubuntu. Voor Linux en Ubuntu is dat erg belangrijk omdat marketing bij vrije software nog weinig aandacht krijgt; ook omdat er natuurlijk geen grote budgetten voor zijn.

Er is een grapje, dat begint met de vraag: Wat als besturingssystemen vliegmaatschappijen zouden zijn?

 • Windows Airlines — De terminal is mooi en kleurig en er zijn vriendelijke stewards, inchecken en bagage gaat gemakkelijk. Ook het opstijgen gaat vlekkeloos, weliswaar soms met flinke vertraging. Dan, na ongeveer 10 minuten vliegen, ontploft het vliegtuig zonder voorafgaande waarschuwing. In een glimp ziet U nog net de bemanning ontsnappen via een nieuwer type vliegtuig.
 • Mac Airlines — Alle stewards, stewardessen, kaptitein, bagage en ticket personeel zien er het zelfde uit, handelen hetzelfde en zeggen hetzelfde. Elke keer als je een vraag stelt over bepaalde details, zeggen ze dat je die niet hoeft te weten en het ook niet wilt weten en of je alsjelieft terug wilt gaan naar je stoel en de film gaat kijken.
 • Linux Airlines — Ontevreden personeel van de andere maatschappijen zijn hun eigen maatschappij gestart. Ze bouwden vliegtuigen, ticket balies en legden landingsbanen aan. Ze vragen een klein bedrag voor de kosten van het printen van het ticket maar je kunt het ook thuis downloaden en zelf printen. Na boarding, krijg je een stoel toegewezen, vier schroeven en een schroevendraaier en een instructie voor de stoel . Eenmaal ingesteld, is de stoel erg comfortabel, het vliegtuig vertrekt op tijd en het eten is prima. Na de reis, probeer je klanten van andere maatschappijen te vertellen over de geweldige reis maar alles wat ze kunnen vragen is: Wat moest je doen met die stoel??
 • Gelukkig is dit al een oud grapje want tegenwoordig hoeft er nog maar weinig te worden gedaan met de stoel maar het geeft wel aan hoe er vaak nog naar Linux wordt gekeken. Daarom is het goed dat in de “gewone” krant op deze objectieve manier Linux en Ubuntu onder de aandacht worden gebracht.


  17 oktober 2007     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

  5 reakties

  1. 1 Vincent:

   Erg leuk dat er zoveel aandacht aan wordt besteed, ik zag ook een artikel op de site van de NY Times.

   Het zou echter nog leuker zijn als ze er een screenshotje bij hadden geplaatst dat zou laten zien hoe je door de vensters kunt bladeren als in Vista (of iets anders moois) šŸ˜‰

  2. 1 Werner:

   Oud grapje, ja, maar nog steeds leuk. Crasht Windows nog steeds vaker dan GNU/Linux? Windows 95 was een ramp, en Vista ken ik niet, maar XP draait bij mij eigenlijk heel stabiel, al moet ik wel toegeven dat ik er nog maar heel weinig mee doe.

  3. 1 Vincent:

   Ik zie net op de Ubuntu-NL mailinglist dat er ook een artikel op de site van de Telegraaf staat: http://www.telegraaf.nl/digitaal/73175981/Nieuwe_versie_Ubuntu_Linux_op_18_oktober.html
   (Geen idee of dat ook in de papieren versie stond šŸ™‚ )

  4. 1 Catharina:

   Nee, hier natuurlijk ook geen papieren versie van de Telegraaf; maar ik moet zeggen dat dat wel een heel mooi artikel is voor hun doen.

  5. 1 David's dingen:

   Ik ben blij. Heel blij. Dit door dat ik net mijn maillinglists zit door te sneuzen naar leuk nieuws en dat was er! Gister stonden er in Trouw en de Telegraaf artikelen over Ubuntu!
   Het schijnt dus nu ook bij een veel bredere publiek te worden opgemerktā€¦

  6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

  Plaats een reaktie

  Reaktie

  Jij

   


  Lees meer:

  «
  »


  © Kletskous
  Creative Commons License
  Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
  (Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)