Affiliate Marketing in de lift en overzicht verdiensten Oktober

Op Marketingfacts schreef Marco Derksen vandaag een enthousiast stuk over de opkomst van affiliate marketing. Affiliate marketing is een mogelijkheid om inkomsten met je website te genereren door middel van het plaatsen van advertenties van anderen. Het lijkt op Google Adwords maar een belangrijk verschil is dat je gericht de advertenties kunt kiezen die je op je site wilt vertonen.

Sommige bedrijven bieden zelf een affiliate programma maar de meesten zijn aangesloten bij een affiliate netwerk. Dat netwerk bemiddelt vervolgens tussen het bedrijf en de adverteerder. Wil je er meer over weten, kijk dan eens op Internet-Geld-Verdienen.

Persoonlijk verdien ik nog steeds het meest met Google Adsense maar de affiliate inkomsten nemen langzamerhand wel toe.

Hier een overzicht van oktober:

Buitenlandse Inkomsten:

Google AdSense $ 242,–

Text link Ads: $ 73,52

Bedrijven met een eigen affiliate programma:

Lycos Partnershop € 64,42

Freelance.nl ca. € 50,–

Affiliate Netwerken:

M4N € 27,76

Affiliates.nl €15,–

Testnet € 26,81

Zojuist heb ik me op verzoek van een bedrijf dat op een van onze sites wil adverteren ook aangemeld bij TradeTracker, een van de affiliate netwerken. Mijn eerste indruk is dat het goed inelkaar lijkt te zitten, veel aanbieders en overzichtelijke rapportages. Wat ook interessant is, is dat Tradetracker – volgens mij als enige van de netwerken – een 2-tier programma aanbiedt. Dat houdt in dat je ook geld verdiend als mensen die via jou lid zijn geworden bij TradeTracker omzet generen., bij TradeTracker is dat 5%. Allemaal even aanmelden dus en hard aan het werk, dan zit ik binnenkort op de Bahama’s 🙂

5 november 2007     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

8 reakties

 1. 1 reekje:

  Dat is heel wat geld per maand!
  Er is nog net niet van te leven , maar het is een leuke aanvulling op je inkomen.
  Ik vraag me alleen af hoevel bezoekers moet de site dan wel hebben, om aan zoveel kliks leads en sales te komen, dat het zo’n groot bedrag samen wordt?

  Nou dan ga ik mijn sites beter beheren.

  reekje

 2. 1 Catharina:

  Best veel bezoekers. Bijvoorbeeld http://www.cursusnetwerk.nl en http://www.open-of-course.org zitten allebei zo tussen de 7000 en 9000 unieke bezoekers per maand. Maar het hangt ook erg af van het onderwerp van je site. Onze sites bieden bijna allemaal gratis dingen en zaken die te maken hebben met vrije software, open content e.d. en dat zijn volgens mij nu niet de meest enthousiaste advertentie klikkers of kopers.. Maar kijk ook eens op http://www.internet-geld-verdienen.nl. Daar probeer ik het op een duidelijke manier uit te leggen en als je vragen hebt, help ik je graag.

 3. 1 reekje:

  Heel hartelijk dank, dan mag ik mijn pagina;s wel helemaal opnieuwe inrichten.
  IK ga zeker een keer http://www.internet-geld-verdienen.nl. bestuderen

  reekje

 4. 1 Robbert:

  Heb je uberhaupt al wat verdiend met het second tier programma van TradeTracker. Ik heb volgens mij ook al aardig wat mensen gerefereerd, maar nog nooit commissie ontvangen over een lead/sale van sub-affiliates van mij.

  In de programmabeschrijving staat de volgende tekst:

  “Dit geldt voor alle programma’s waar de merchant (adverteerder) een “2nd-tier” vergoeding heeft ingezet.”

  Volgens mij bestaat deze 2nd-tier bij geen enkele merchant, en heeft het 2nd-tier dus geen enkel bestaansrecht.

  Ik hoop dat jij andere ervaringen hebt 🙂

 5. 1 Catharina:

  Nee helaas, hier hetzelfde. Kun je eigenlijk uberhaupt wel zien of je sub-affiliates hebt? Heb het nog niet kunnen vinden. Verder de ervaring dat goedkeuring soms erg lang kan duren. Het systeem zelf vind ik verder wel prettig werken.

 6. 1 miranda:

  ok ik dacht dat ik enige was ik heb 3 mensen onder me bij tradetracker en alle 3 volgens de statistieken nooit een sale gemaakt wat me heel eerlijk gezegd wel een beetje raar lijkt.

 7. 1 Catharina:

  Hoi Miranda,

  Oh, dat laatste bericht was alweer anderhalf jaar oud. Net ff weer gekeken; ik heb er nu 31 en daarover heb nu € 19,38 verdiend via het second-tier programma, waarvan € 6,28 in de vorige maand..

  Conclusie: het lijkt erop dat de meeste mensen er niet of amper in slagen om met affiliate marketing iets te verdienen?

 8. 1 Geld lenen met uitkering:

  Je hebt natuurlijk ook altijd mensen die zich aanmelden en vervolgens vinden dat het veels te moeilijk is. De account blijven bestaan maar ze verdienen niks.

  En krijg je eigenlijk ook geld per kliks?

 9. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)