Google anticipeert op komst WikiaSearch

De reacties op WikiSearch, het project van Jimmy Wales om een open source zoekmachine te ontwikkelen, zijn over het algemeen nog niet enthousiast. WikiaSearch wordt door velen niet als een serieuze concurrent van Google gezien.

Google zelf denkt daar kennelijk anders over. Een van de belangrijke verschillen tussen Google en WikiaSearch is dat bij WikiaSearch de gebruikers inspraak hebben op de zoekresultaten. Google start nu ook een dergelijk experiment.

De verschillen die dan overblijven zijn dat  WikiaSearch vrije software (open source) is en daarmee transparant en de privacy. Belangrijke verschillen maar het is wel de vraag of er genoeg mensen zijn die zich dat realiseren.

22 januari 2008     Vrij en Open, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Vincent:

  Google zorgt er gewoon voor dat ze niemand onderschatten 😉

  Overigens probeerde ik wikia Search van de week nog eens en ik had het idee dat de resultaten wel beter waren. Dat kan ook komen door een andere index, ik zag dat je rechts van index kon wisselen.

 2. 1 reekje:

  Nou reclame maken voor de wikia Search, enerzijds om personen te werven die mee willen werken, en anderzijds om mensen te vinden die het willen gebruiken.

  Als ze ook een gratis maildienst gaan beginnen dan maak ik daar als een van de eerste een adres aan.

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)