BRM Meeting over OOXMl ontaardt in schertsvertoning

Op het weblog van Andy Updegrove staat een verslag van de ISO vergadering over OOXML. De 5 dagende durende vergadering is, zoals viel te verwachten, in een belachelijke vertoning ontaard. Op woensdag waren nog maar 20 van de 1100 commentaren besproken, waarop in wanhoop maar is besloten om de rest er als hamerslag stukken door te jassen.

Gevolg daarvan is dat verreweg de meeste landen zich van stemming hebben onthouden. In totaal meer dan 80% van de landen heeft of tegen gestemd, uit protest geweigerd aan de stemming deel te nemen of zich van stemming onthouden.

De reacties hierop zijn op dit moment erg verschillend:

Brian Jones van Microsoft is moe, gaat lekker slapen en verwacht maandag een feestje.

Andy Updegrove van Consortium zegt dat er technisch gezien een meerderheid is voor OOXML maar dat praktisch bewezen is dat OOXM zich niet leent voor versnelde goedkeuring.

Pamela Jones van Groklaw vraagt zich af of de deelnemende landen zich bewust zijn van wat het zich onthouden van stemming tot gevolg heeft en of het toegestaan is om zonder discussie allerlei wijzigingen te accepteren.

Webwereld zegt dat ISO certificering voor OOXML nabij is.

NOOXML noemt de vergadering “a big failure” voor OOXML.

Wat ik zelf hoop en verwacht is dat het ISO zal verklaren dat OOXML niet geschikt is voor een versnelde ISO procedure en terugverwezen wordt naar de normale procedure. Microsoft kan dan kiezen of delen: of zich conformeren aan ODF, de al ISO goedgekeurde en werkelijke open standaard of nog jarenlang doorprutsen met het krijgen van ISO certificering voor OOXML.

29 februari 2008     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)