Internet providers hoeven van Europa geen politie te gaan spelen

Gisteren behandelde het Europese Parlement een voorstel waarin providers verplicht zouden worden gesteld om mensen die files delen over het Internet uit te sluiten van de toegang tot Internet. Een idee van Sarkozy en al bijna doorgevoerd in Frankrijk. Christofer Fjellner, een Zweeds parlementslid had bij het voorstel  het volgende amendement ingediend:

“Calls on the Commission and the Member States to recognise that the Internet is a vast platform for cultural expression, access to knowledge, and democratic participation in European creativity, bringing generations together through the information society; calls on the Commission and the Member States, therefore, to avoid adopting measures conflicting with civil liberties and human rights and with the principles of proportionality, effectiveness and dissuasiveness, such as the interruption of Internet access.”

Het amendement om  de providers niet  op te laten treden als internet politie heeft het maar net gehaald. 314 leden stemden voor en 297 tegen.

Gelukkig maar want op dit moment is het downloaden van commerciele films, muziek e.d. niet strafbaar. Het delen is dat wel. Maar er komt tegenwoordig steeds meer materiaal beschikbaar onder licenties waarbij het delen juist wel expliciet wordt toegestaan. Dit lijkt mij voor de providers erg lastig te controleren. Het begaan van strafbare feiten moet naar mijn mening dan ook gecontroleerd en opgespoord worden door de politie en bestraft door justitie.

Bovendien is het zo dat de hele familie gebruik maakt van één internet account. Stel dat pa driftig aan het films delen slaat en daardoor afgesloten wordt, terwijl ma een internetbedrijfje van huis uit runt en de kinderen internet nodig hebben voor school.

Daarbij is het onzin, want zodra dit doorgevoerd zou worden, gaan de files sharers gebruik maken van encryptie waardoor het erg lastig wordt om ze nog langer te detecteren.

I wouldn´t steal- parodie op het filmpje van de filmindustrie ¨You wouldn´t steal.. ¨

10 april 2008     Europese Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Vincent:

  Nova had gisteren een item over kinderporno waar internetcensuur ook lekker gepropagandeerd werd.

 2. 1 reekje:

  Deze kan ik niet kijken maar wel die op yourtube.
  Wat heb daar voor nodig? ubuntu 7.04

 3. 1 Ubert:

  @reekje: hier op ubuntu 7.10 doet hij het prima, mag ik vragen waarom je nog niet op 7.10 werkt? (naar mijn mening de beste release van ubuntu OOIT.)

  @catharina: mooie ”nieuwe” laptop bij Mingos. De prijs/kwaliteit verhouding wordt zo ook weer een stuk beter! Topie. Komen er verder nog nieuwe upgrades?

 4. 1 reekje:

  @ubert Dat had ik, maar door omstandigheden zowel mijn wachtwoord als mijn cd kwijt.
  en toen, had ik door die rot lijding van de instelling geen internet, die dachten dat ik daar overspannen dor was, maar ik was overspannen, door te wijningt nachtrust en door hun.

  en nu te wijnig ruimte om 7.10 er nog bij te zetten, want ik wil die bestanden in die 7.10 partiti nog wel redden, maar heb het erg druk met ofline zaken die ok moeten geburen helaas.

  reekje

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)