Ubuntu Hardy Heron make over

Ik ben een groot fan van Ubuntu en de nieuwe stoere reiger (Hardy Heron) is best mooi, maar na al die jaren ben ik toch wat uitgekeken op dat  bruin. Maar gelukkig is dat gemakkelijk aan te passen.

Ubuntu voor:

hardyheron.jpg

Ubuntu na:

bureaublad1.png

Je kunt dit zelf ook gemakkelijk doen door de stappen te volgen van dit stappenplan. Ik heb alleen de achtergrond veranderd, het thema, de icon set en het lettertype.  Ik ben niet zo´n held op technisch gebied en voor mij is het dan in ieder geval mooi genoeg.

9 april 2008     Ubuntu, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 Vincent:

  Hehe, customizen is idd leuk 😉

 2. 1 Sander:

  Is die Dock onder in beeld niet Avant Window Navigator (AWN)? Heb je die zelf geinstalleerd, of is dat onderdeel van een andere tweak?

 3. 1 Catharina:

  @ Sander:

  Ja, dat is inderdaad AWN – de Mac look :). Is heel gemakkelijk:
  Ga naar systeem, voorkeuren en dan sessies. Klik op toevoegen en kies een naam en dan doe je: avant-window-navigater bij opdracht. Herstarten en het is klaar..

  Zie ook: http://www.kimchikid.com/blog/2008/04/06/how-to-make-a-gorgeus-and-cool-desktop-for-your-ubuntu-linux-machine-in-30-minutes/

 4. 1 ikkefc3:

  Het allerleukste aan AWN vond ik dat ik in Ubuntu al Stacks had voordat Mac OS X leopard officeel uitkwam :D, maar ik vind een dock toch niet zo prettig werken als een taakbalk, daarom heb ik een hide knop op de onderste taakbalk voor het geval ik weer zin heb om een dock te gebruiken. Overigens vind ik het Slickness http://www.gnome-look.org/content/show.php/SlicknesS?content=71993 thema net iets mooier/fijner dan het Dark Ice thema.

 5. 1 reekje:

  Mooie achtergrond

  reekje

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)