Wie doet er mee vandaag aan een Guinness Book of Records poging?

Download Day
Vandaag komt de nieuwste versie van Firefox uit, de webbrowser van Mozilla. Mozilla. Firefox wil een Guinness Book record vestigen voor de meeste downloads in 24 uur en wij kunnen daar aan mee doen. Op dit moment hebben al ruim 1,4 miljoen mensen beloofd om de nieuwe Firefox 3.0  te zullen downloaden, waarvan bijna 30.000 in Nederland.

Hier op Kletskous komen dagelijks zo´n 400 bezoekers. 27,4 % van jullie gebruikt Firefox en 62,7% nog steeds Internet Explorer. Het zou mooi zijn als het aantal Firefox gebruikers in juli tot 30% zou stijgen.

Firefox is open source en werkt onder Windows, Mac en Linux. De browser heeft veel meer uitbreidingsmogelijkheden dan Internet Explorer en staat bekend als veiliger. Verder werkt alles zo´n beetje hetzelfde.

Naar verwachting kan Firefox 3 vandaag vanaf ongeveer 19.00 uur gedownload worden.  Als je je registreert, (via ¨pledge now¨) krijg je een e-mail als het zover is. Heb je daar geen zin in, houd dan de website van Firefox in de gaten.


17 juni 2008     Vrij en Open, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

6 reakties

 1. 1 arie:

  ik doe mee. ik download zowel de Linux, OS X als de win versie. omdat ze eencookie systeem gebruiken om dubbele downloads te voorkomen, doe ik het van af 2 computers en de win versie vanuit virtualbox.

 2. 1 Vincent:

  En het leukste voor de “normale” gebruiker is, naast de nog betere veiligheid waar Firefox voor een groot deel populair mee is geworden, de extreme snelheidsverbeteringen. Websites laden sneller, de browser start sneller op, ofwel: minder tijd kwijt aan irriteren wachten.

 3. 1 Catharina:

  Oh Arie, jij valsspeler! 🙂
  De download site ligt trouwens plat, dus ik kom er nu in ieder geval niet door. Wel een goed teken, natuurlijk.

 4. 1 arie:

  nika vals speler.
  ik heb een Ubuntu bak waar ook win xp op draait in virtualbox ( ok, zo min mogelijk 🙂 )
  en ik heb een iMac G3 400 met OS X Tiger 10.4.11, hoofdzakelijk om mijn TomTom mee bij te werken en albums te kopen in de iTunes store.

  tell me, who’s cheating 🙂

 5. 1 Catharina:

  Hehe, ´t is gelukt. Oh ja, mijn broer had laatst ook zo´n Windows only TomTom geval gekocht en dat terwijl ik hem net over had op Linux. Bestaan er dan geen TomTom dingen die onder Linux geupdate kunnen worden?

 6. 1 arie:

  tomtomhome werkt onder Linux met virtualbox / win, moet je alleen een usb filter instellen. anders krijg je geen verbindinding
  voor OS X is er ook een tomtomhome, daarvoor heb ik in 2006 een oude iMac G3 400 gekocht, je moet toch wat om van win af te komen 🙂

  maar het is idd bedroevend dat tomtom gebruik maakt van Linux, en te belabberd is om een Linux versie van tomtomhome te maken,.
  een java app werkt overal op
  en de huidige tomtomhome werkt op basis van Mozilla, je zou denken dat een Linux versie niet zo moeilijk dan niet zo moeilijk moet zijn om te maken. maar ja wie ben ik 🙂

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)