Tien tips voor meer inkomsten uit affiliate marketing

Kaj Rietberg vroeg mij naar aanleiding van deze post of ik iets meer kan zeggen over het experimenteren met verschillende advertenties om daardoor de inkomsten uit affiliate marketing te verhogen.

Best lastig, want ik doe niet echt aan conversie tracking (volgen wat iedere advertentie oplevert). Dat wordt vaak wel sterk aangeraden en het zal ook best zinvol zijn, alleen ben ik daar het type niet voor. Wel heb ik heb geprobeerd om vanuit mijn eigen ervaring tien tips te geven, die je kunnen helpen om meer te halen uit affiliate marketing:

Tien Tips voor meer conversie met affiliate marketing:

 1. Bouw eerst een website die interessant is voor bezoekers, zorg dat deze er goed uit ziet, snel laadt en goed vindbaar is voor de zoekmachines.
 2. Zorg ervoor dat je website interessant blijft voor bezoekers. Inhoud moet voor het financiële resultaat gaan.
 3. Kies alleen voor affiliate programma’s die interessant kunnen zijn voor de doelgroep van je website.
 4. Wat jij denkt dat interessant kan zijn voor je bezoekers, is dat niet altijd. Zo heb ik een website met veel gratis cursussen. Ik dacht dat de bezoekers misschien ook wel geïnteresseerd zouden zijn in kortingskaarten voor tanken, energie e.d. Die banners deden echter niks, maar wel de links naar betaalde cursussen van bijvoorbeeld LOI en NTI. Bezoekers komen dus kennelijk niet op deze website om financieel voordeel, maar omdat ze iets willen leren.
 5. Experimenteer met verschillende bannerformaten en tekstlinks. Over het algemeen doen tekstlinks het beter dan banners.
 6. Integreer de advertenties in de content van je site. Plaats bijvoorbeeld een tekstlink, maar voeg daar zelf informatie aan toe. Je eigen ervaringen, een informatieve omschrijving of reviews van anderen.
 7. Let op de verschillen in vergoeding. Vergelijkbare producten van verschillende bedrijven kunnen heel verschillende vergoedingen opleveren.
 8. Vaak zie je dezelfde adverteerders opduiken bij verschillende affiliate netwerken. Het loont de moeite om de vergoedingen te vergelijken. De bedrijven betalen vaak hetzelfde, maar bij het ene affiliate netwerk blijft er meer aan de strijkstok hangen, dan bij het andere.
 9. Realiseer je dat je soms met 1 lead net zoveel kunt verdienen als met 150.
 10. Evalueer maandelijks de resultaten. Zoals gezegd doe ik niet echt aan conversie tracking, maar ik kijk wel regelmatig  naar de resultaten. Als ik zie dat er weinig omzet gegenereerd wordt,  ga ik op zoek naar vervangend advertentiemateriaal of vervangende adverteerders.

Succes en meer tips zijn natuurlijk welkom!

2 september 2008     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

 1. 1 Kaj Rietberg:

  Dank je voor het bericht. Hopelijk volgen er meer. Leuke tips zijn het.

 2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)