Software Freedom Day voor het tweede jaar op Second Life

Net als vorig jaar, vieren we ook vandaag weer Software Freedom Day op Second Life. Second Life; ja het bestaat nog en ik ben er nog steeds en heb daar het afgelopen jaar de raarste dingen meegemaakt. Iemand die een heel eiland voor ons gekocht heeft, verhuizingen, ruzies binnen onze groep, afsplitsingen van groepen, het ontstaan van nieuwe groepen.. Het is net de echte wereld en misschien vind ik het daardoor nog steeds interessant.

Het belangrijkste meningsverschil binnen onze groep ging die als doel heeft vrije software, creative commons, zoals vrije muziek en open inhoud e.d. te promoten ging  over het bouwen in Second Life op onze grond. Een deel van onze groep vond dat we die principes ook moesten laten zien binnen Second Life. Dit  onder het motto “practice what you preach”. Een ander deel vond dat onzin en was van mening dat die dingen totaal los van elkaar stonden.  In de discussies liepen de emoties soms hoog op en uiteindelijk was een splitsing van onze groep niet meer te voorkomen.

Toch ben ik daar nog en morgen vieren wij er Software Freedom Day. Wij (de 4freedom group)  op ons land waar we ons best doen om alles vrij te houden. Feest is er ook bij  onze buren (Free4all), waar alles gesloten is, maar waar ze wel vrije software promoten. Omdat het vrij bouwen op Second Life nu erg lastig is, zijn we een petitie gestart. We hopen daarmee Linden Lab’s te bewegen tot een verandering in de standaard rechten. Nu zijn alle dingen die in SL worden gemaakt, namelijk standaard: no copy, no trans en no mod (niet kopieren, niet weggeven en niet aanpassen).  Een patch daarvoor is inmiddels al gemaakt, er moeten alleen nog wat handtekeningen bij.

Op ons land is morgen een “freebie” markt, met alleen maar vrije spullen. Ook komen er drie muzikanten optreden. De optredens beginnen om 1.00 PM/PDT, dat is 22.00 onze tijd. Misschien zie ik je daar op Second Life..

We zijn te vinden op het eiland Ama Gi.

20 september 2008     Second Life, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Werner:

    Software Freedom Day op Second Life is inmiddels voorbij, en naar mijn idee was het een groot succes. Druk, goede muziek en goede sfeer, volgend jaar weer! Ja, dat rijmt!

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)