Hoe herken je een affiliate scam?

Op mijn laatste artikel over de 1st Affiliate Club kwam een aantal ongeruste reacties binnen van (potentiële) deelnemers aan dit concept. Ik verdiep me al een aantal jaren in affiliate marketing en vooral in de begintijd vond ik het erg lastig om te bepalen of iets de moeite waard is of niet, of zelfs een zogenaamde “affiliate scam”.

Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet die je kunnen helpen om een affiliate scam te herkennen:

 • Als je geld moet betalen om mee te mogen doen, dan is dat een waarschuwing. Als affiliate werk je namelijk als promotor van een bedrijf en daarom is meedoen aan een affiliate programma altijd gratis.
 • Als er heel veel woorden worden gebruikt om iets uit te leggen en je dus veel moeite moet doen om te doorgronden wat er nu precies wordt aangeboden. Meestal zit er dan een addertje onder het gras en probeert men iets te verbergen. Een goed affiliate concept is in een paar begrijpelijke zinnen uit te leggen.
 • Als er juist heel weinig informatie wordt gegeven en je per e-mail om meer informatie moet vragen.
 • Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat je vrijwel niks hoeft te doen of dat je binnen een maand honderden tot duizenden euro’s zult verdienen.
 • Als er garanties worden gegeven over de hoogte van de verdiensten.
 • Als er getuigenissen worden gegeven van mensen die beweren al heel veel verdiend te hebben: Tip: Google eens naar die mensen en meestal zul je zien dat je verder niks over ze vindt. Het is niet aannemelijk dat iemand die beweert honderden of zelfs duizenden te verdienen met affiliate marketing verder amper vindbaar is op het Internet.
 • Als niet duidelijk is, wie er precies achter het programma zit. Naam- en adres gegevens moeten gemakkelijk vindbaar zijn en in Nederland is een KvK nummer ook verplicht.

Wat je verder nog kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer van een affiliate scam wordt:

Doe onderzoek naar het bedrijf. Google op de naam en kijk wat voor resultaten je krijgt. Voor een snel resultaat kun je ook Googelen op naam + reviews (of ervaringen) of naam + scam.

Stuur het bedrijf een e-mail met wat vragen en kijk of je snel en duidelijk  antwoord krijgt.

Informeer op affiliate fora naar ervaringen van anderen, bijvoorbeeld op het Nederlandse affiliate forum. of op het AbestWeb Forum voor buitenlandse programma’s.

Kijk naar de verhouding tussen wat je krijgt als affiliate en wat het bedrijf aan jou verdiend. Die moet voor jouw gevoel in ieder geval redelijk zijn.

Begin er niet aan voordat je helemaal snapt hoe het werkt.

Tenslotte:

Vertrouw op je intuïtie, meestal klopt die gewoon..

Voor mensen die meer willen weten over affiliate marketing en geld verdienen met Internet heb ik een beginnershandleiding gemaakt, die staat op Internet-Geld-Verdienen.

9 oktober 2008     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

 1. 1 Ad Kok:

  Het is triest maar helaas zijn er nog steeds verschillende websites die oplichten.
  Ps. het is Abestweb forum en niet Asbestweb ;).

 2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)