Een goede zaak zorgt voor onrust in affiliate marketing land

Op het blog van Paul Schoenmakers tekent zich een nieuwe rel af in affiliate land. De  stichting (rectificatie: het bedrijf) “Een Goede Zaak”, oorspronkelijk afkomstig uit Denemarken, maar nu ook in Nederland actief,  heeft namelijk een concept ontwikkeld, waarbij 75% van de affiliate inkomsten naar goede doelen gaat. Op zich niks mis mee en een nobel streven, maar de stichting heeft ook software ontwikkeld – en er zelfs patent op aangevraagd – die mensen kunnen installeren in hun browser en er dan vervolgens voor zorgt dat iedere keer als ze weer bij een van de deelnemende winkels terecht komen, automatisch weer via “Een Goede Zaak wordt ingekocht.

Dat zou nog niet zo’n punt zijn, maar deze software wordt ook geativeerd als mensen bij een winkel terecht komen via een affiliate link van een andere website. Overigens beweert” Een Goede Zaak” dat dit niet zo is, maar volgens testen van mensen bij het affiliate forum gebeurt dit in een groot aantal gevallen wel. Op deze manier wordt dus eigenlijk commissie van andere affiliates gestolen.

Veel affiliates zijn verontwaardigd, zeker omdat een aantal affiliate netwerken, waaronder Tradedoubler en TradeTracker ook nog het affiliate programma van een goede zaak aanbieden. Affiliates die het promoten krijgen voor iedere nieuwe aanmelding 1 euro, maar als gevolg daarvan werken ze dus in feite mee aan het stelen van hun eigen commissies…

Ook is “Een Goede Zaak” hoogstwaarschijnlijk als affiliate aangesloten bij Tradedoubler en TradeTracker waardoor dus een groot aantal bedrijven meewerken aan dit programma. Zowel de bedrijven als de goede doelen zijn zich waarschijnlijk niet bewust dat ze hierdoor meewerken aan de benadeling van andere affiliates, maar ik denk dat dit muisje nog wel een staartje zal krijgen.

14 oktober 2008     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

8 reakties

 1. 1 davidakachaos:

  Dit zaakje krijgt zeker nog een staartje. Want als ik het zo lees komt de naam “Een goede zaak” nu heel ironisch over….

 2. 1 Catharina:

  Inderdaad, wel jammer overigens want op zich vind ik het een goed idee.

 3. 1 rdeboer:

  Dus zover ik begrijp draait er ook een campagne van AGC bij TD en TT? Ik zie ‘m trouwens alleen bij TD, kan dat kloppen?

 4. 1 Joris Kamstra:

  Ik heb TradeTracker nog niet Eengoedezaak ziet aanbieden als progamma??

 5. 1 Catharina:

  Die informatie heb ik van de reacties van het blog van Paul:

  http://www.affiliateblog.nl/2008/10/13/eengoedezaak/

  (zie reacties Tom en Niels)

 6. 1 Joris Kamstra:

  Dit gaat over het feit dat ze als affiliate actief zijn richting adverteerders, niet met een programma als adverteerder richting affiliates.
  Ze bieden alleen een programma aan richting affiliates bij tradedoubler.

 7. 1 Catharina:

  Ok, alleen maakt het helaas voor het gevolg niks uit.

 8. 1 Joris Kamstra:

  En daar heb je helemaal gelijk in. 🙁

 9. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)