Hoera: Het is vandaag anti-piracy day!

Een piraat is volgens Wikipedia een misdadige zeerover, maar Microsoft verstaat daar heel iets anders onder. Volgens Microsoft zijn piraten mensen die hun software gebruiken, zonder ervoor te betalen en/of illegale kopieen verkopen en die gaat MS vandaag eens hard aanpakken. In het kader van de actie worden wereldwijd 47 rechtszaken gevoerd, waarvan 5 in Nederland.

Overigens doet MS dit helemaal niet voor zichzelf hoor,  mocht je dat soms denken. Kijk zelf maar:

“Microsoft is taking these steps as part of its commitment to working with communities, national governments and local law enforcement agencies around the world to help protect its customers and partners and promote the value of intellectual property as a driver of innovation.”

Op Webwereld wordt beweerd dat mensen die voorstander zijn van vrije- of open source software vaak kritiek hebben op de acties van Microsoft tegen illegale software, maar daar klopt niks van. In tegendeel, wij juichen dit soort acties toe. Wat ons betreft worden er dagelijks invallen gedaan bij mensen die de software van Microsoft illegaal gebruiken en dat zijn volgens MS een derde van het aantal computeraars. Werk aan de winkel, dus!

Wij kiezen o.a. voor open source en vrije software omdat het ons controle geeft over onze computers, de vrijheid geeft om de software te delen en omdat we geen zin hebben om als crimineel te worden bestempeld als we onze computers gebruiken met een cd-tje van de buurvrouw.

Wil je ook meehelpen om anti-piracy day tot een succes te maken? Download dan hier Ubuntu Linux of hier Open Office,  als je alleen een legaal kantoorpakket wilt.

21 oktober 2008     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 David:

  En als men dan eindelijk eens genoeg krijgt van al die invallen, en van de manier zoals MS met je omgaat… Dan kunnen ze eindelijk eens overstappen naar een Open Source oplossing…
  Ik bedoel, het is toch erg zoals MS iedere gebruiker (inclusief de eigenaar) in eerste instantie ziet als een piraat…

  Activeer nu, of word beperkt, want ik denk dat jij een piraat bent… Dat is de eerste melding die je in een schone install van Windows om je oren krijgt…. Damn…

 2. 1 Catharina:

  Gut, is het al zo erg? Heb die toestanden gelukkig al jaren niet meer onder ogen gehad.

 3. 1 thieu:

  Bill Gates zei ooit:
  “As long as they are going to steal it, we want them to steal ours. They’ll get sort of addicted, and then we’ll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.”

 4. 1 ikkefc3:

  Daar past dit:
  http://www.guardian.co.uk/world/2008/oct/22/microsoft-china
  wel bij haha.

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)