Een nieuw jaar, een nieuwe website – Het Zoekburo

Niet zoeken maar vinden met het Zoekburo:

Samen met Thierry, mijn partner en eigenaar van Mingos, heb ik de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe website en nu is het tijd voor de onthulling.

Tadaaaaaaaaaaaa: Hier is het Zoekburo.

Zoekburo

Zoekburo is  gebouwd met Drupal, een open source content managementsysteem. Het was voor mij de eerste keer dat ik met dit systeem werkte en ik ben er erg over te spreken. Drupal is als basis een eenvoudig CMS, maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de basisfunctionaliteit uit te breiden door middel van modules.

Het Zoekburo wil het mensen gemakkelijker maken om betrouwbare, maar ook bijzondere producten en diensten op het Internet te vinden. Gebruikers kunnen zelf een waardering geven aan de deelnemende bedrijven en de hoogst gewaardeerde bedrijven komen bovenaan te staan.  Voor de overzichtelijkheid, zijn de producten en diensten ingedeeld in verschillende categorieen. Het aanbod zal geleidelijk aan worden uitgebreid.

Ik hoor graag jullie reacties en suggesties en wens natuurlijk ook alle lezers een goed en gezond 2009!

4 reakties

 1. 1 Vincent:

  Gelukkig nieuwjaar!

 2. 1 Kaj Rietberg:

  Ook de beste wensen.
  De site ziet er leuk uit. Of ik het echt ga gebruiken weet ik niet omdat er ook al zoveel is. Maar we zullen zien.

 3. 1 Werner:

  Hij ziet er inderdaad wel heel leuk uit, maar er staat (nog) maar erg weinig op. Het eerste wat ik intikte was ‘Kramnik’, de wereldkampioen schaken van 2000 tot 2007, maar er werd niets gevonden. Waren mijn verwachtingen te hoog, of deed ik iets niet goed? Het tweede woord wat ik intikte was ‘schaken’. Weer niets. Tenslotte probeerde ik ‘voetbal’ en dat leverde 2 links op. Ik denk dan ook dat een waarschuwing aan de bezoekers dat er nog bijna niks op staat meer op zijn plaats is dan het optimistische ‘niet zoeken, maar vinden’. Verder vind ik de inhoudelijke presentatie wat magertjes. Een vraag die bezoekers bijvoorbeeld graag beantwoord willen zien is: ‘Waarom niet Google maar Zoekburo?’

 4. 1 Catharina:

  @Kaj: dank je wel.

  @Werner: de site is ook niet bedoeld als zoekmachine; eerder als een soort tegenwicht. Als je met Google gaat zoeken krijg je heel veel resultaten, maar vaak kost het dan veel tijd om precies te vinden wat je zoekt. Op zoekburo staan ook alleen producten en diensten, dus info over Kramnik zul je er nooit vinden, maar bijvoorbeeld wel een boekwinkel, waar je boeken over hem kunt kopen.

  Verder eens met dat het aanbod nog wat mager is, maar voor een eerste presentatie vond ik het wel voldoende en het wordt zeker nog uitgebreid.

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)