Voor het eerst een e-book uitgelezen met de Bebook!

Ik denk dat ik vandaag voor het eerst een e-book van redelijk omvang helemaal uitgelezen heb. Op het Internet zijn stapels gratis en ook betaalde e-boeken beschikbaar en zeker als ze gratis zijn en  interessant lijken, ben ik al snel geneigd om ze te downloaden. Ze ook helemaal lezen is echter een ander verhaal.. Het leest gewoon niet lekker op de computer of de laptop.

Maar nu hebben wij een Bebook; dat is een speciaal apparaatje (ebookreader) voor het lezen van e-boeken. Ideaal want je kunt er lekker mee op de bank zitten of in bed liggen lezen, in de trein zitten en straks in de zomer ook buiten in de zon of meenemen op vakantie.  Het beeldscherm van het ding heeft een speciaal laagje waardoor het net is alsof je van papier leest (E-Inkt). Je kunt  inzoomen en uitzoomen en ook het lettertype veranderen en groter of kleiner maken. Tijdens het lezen kun je dan ook nog mp-3 tjes afluisteren via een bijgeleverd hoofdtelefoontje.

De Beboek ziet er zo uit: (in het echt is hij ongeveer anderhalf x zo groot) en er zit een bruin leren etui omheen.

bebook - ebook reader

De interne opslagruimte is 512 mb, genoeg voor ongeveer 2500 boeken in html of txt formaat. Dit kan worden uitgebreid tot 4 GB of iets van 20.000 e-boeken. De baterij gaat iets van 7000 pagina’s mee.

Voordat we hem kochten hebben we natuurlijk wel wat onderzoek gedaan naar dit soort apparaten. Maar deze ondersteunt de meeste formaten (pdf, txt, doc, rtf, ms lit, djvu, chm, fb2, wolf, html, mp3, png, tiff, gif, jpg, bmp) , draait op Linux (ook compatibel met Mac en Windows),  doet niet aan fratsen als beperkende licenties en drm, zoals die dingen van Amazon en Sony doen en wordt ontwikkeld door een Nederlands bedrijf (Endless Ideas).

Het enige waar ik wel even tegenaan hikte is de prijs: € 329.95. Maar gelukkig  had ik nog wel wat geld op mijn PayPal account staan en voor mijn gevoel is dat eigenlijk geen echt geld 🙂 . Bovendien kan ik nu eindelijk al die gratis boeken eens gaan lezen en hoef ik dus voorlopig geen nieuwe boeken te kopen. Scheelt ook weer bomen..

Een Bebook met korting?

Omdat wij er eentje gekocht hebben, mogen we tien mensen verwijzen en die krijgen dan € 25,– korting. Als je er ook eentje wilt, moet je mijn email adres invullen bij de kortings (discount) code in het bestelformulier: cath apestaartje freelancenetwerk.nl.

En als je hem koopt, kun je hem zelf ook weer met korting aan anderen aanbieden en zodra er dan tien via jou verkocht zijn, krijg je zelf nog eentje gratis of je geld terug.  Ik weet nu al, dat als het lukt, ik er nog eentje wil want dan hoeven Thierry en ik niet meer om het ding te vechten :).

Naar de website van Bebook.

8 januari 2009     Internet Algemeen, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

18 reakties

 1. 1 Werner:

  Lijkt me lekker handig, zo’n ding. Alleen, net wat je zegt, de prijs. Die kan wel wat lager, lijkt me. De toetsen zijn wat groter en het scherm is natuurlijk een stuk fraaier, maar maar voor zover ik het kan zien is het verder niet meer dan een luxe MP3-speler. Vanwege de leren hoes is ie voor mij sowieso geen optie, maar ik zou er toch liever nog wat mee wachten. Ik denk dat als die dingen een hit worden, dat je ze binnen 2 jaar voor 100 Euro hebt.

 2. 1 Catharina:

  Denk ook wel dat hij op den duur goedkoper wordt, alleen in die twee jaar heb jij alweer zeker zo’n 40 boeken van gemiddeld € 15,– per stuk gekocht :-).

 3. 1 Erik:

  Ziet er cool uit die nieuwe reader en ook een leuk bedacht systeem waarmee ze die readers verkopen. Als je 10 vrienden zo ver krijgt hem ook te kopen heb je hem zelf gratis. Een fantastische manier om je klanten voor jou te laten werven.

 4. 1 Jan Stedehouder:

  Ze worden inderdaad steeds mooier. Zelf gebruik ik al een paar jaar een wat oudere PDA (Cassiopeia E-115). Het apparaat is niet mooi, maar ligt lekker in de hand (net zo zwaar als een boek). Zo nu en dan lees ik nog wel eens een echt boek :p maar dit apparaatje met 2Gb aan boeken gaat overal mee naar toe.

 5. 1 JoG:

  Hallo Catharina,

  Waarom heb je de Bebook en niet de Cybook (280 euro bij Edupaper.nl) gekozen? Is dat vooral vanwege de ondersteunde formaten?

  Leuk om te weten dat Bebook Nederlands is. Toch is het als ik het zo zie een Hanlin waar ze hun eigen logo op hebben ‘geplakt’. Is het apparaat ‘ver-Nederland-st’ of is de interface Engels?

  Andere alternatieven vind je in Nederland bij onder meer voornoemde website en bijvoorbeeld Ebookreaders.nl.

  Joost – OpenNieuws.nl

 6. 1 Catharina:

  Hoi Joost,

  Vooral inderdaad vanwege de vele formaten. Zo schijnt cybook pdf niet goed te ondersteunen en daar heb ik er wel veel van.

  Van die site van edupaper snap ik niet veel. Op de voorpagina staat inderdaad € 280,– maar hier: http://www.edupaper.nl/producten/bookeen_cybook/accessoires_cybook staat dat hij daar € 350,– kost en dat is dan ook nog zonder hoes en andere accessoires.

  De interface staat standaard op engels, maar kan simpel naar het nederlands worden omgezet.

 7. 1 JoG:

  Was mij ook opgevallen. Ik heb Frits Hoff van Edupaper geïnformeerd en gevraagd te reageren. Van die minder goede ondersteuning van .pdf ben ik niet op de hoogte / heb ik niet eerder gehoord. Dat is zeker belangrijk.

 8. 1 JantjePietje:

  Als het uitkan om per 11 verkochte eboeken 1 gratis weg te geven zijn ze sowieso veel te duur.

 9. 1 Catharina:

  hmmm dat weet ik niet: 330/11 is 30, dus in ieder geval € 30,– per verkocht exemplaar winst. Lijkt mij geen idioot winst percentage.

 10. 1 JoG:

  Leuk project, ook voor de BEBOOK: OpenInkpot -> http://openinkpot.org/ : “… creating a free and open-source Linux distribution for eink-based devices….”

 11. 1 JantjePietje:

  @9
  Het is niet zo dat ze door een kortingsactie geen winst meer maken dat zou wel erg stupide zijn.
  en + € 25 korting per 10 is dat 550/3.663 *100%= 15% van de prijs
  Natuurlijk kan deze kortingsactie nog wel voordelig uitvallen maar alleen als je dan ook daadwerkelijk 10 exemplaren verkoopt en dus een 2e exemplaar gratis krijgt maar dat ga ik toch niet doen iedereen die dat dus niet lukt betaald gewoon te veel.

 12. 1 JantjePietje:

  ho er zit een fout in mijn eigen redenering die25 euro krijg je sowieso ook als je er niet tien verkoopt 😛

  Dan kom je uit op 9% van de prijs, is nog best veel

 13. 1 Catharina:

  Tsja, wat zou de winst op een biertje zijn of op bijvoorbeeld Microsoft Windows?

 14. 1 Catharina:

  @JoG: inderdaad interessant om te volgen.

 15. 1 Thierry:

  Toch is het als ik het zo zie een Hanlin waar ze hun eigen logo op hebben ‘geplakt’

  Ik heb begrepen dat ze wel zelf de software ontwikkelen, maar hoeveel code ze delen met de Hanlin is mij niet duidelijk.

 16. 1 JoG:

  @Thierry: Interessant. Ik wist niet dat zij zelf software ontwikkelen voor de Hanlin. Goed om te weten. En nu nog ergens over de verschillen tussen beide software-versies kunnen lezen… 🙂

 17. 1 Jan:

  JanPietje: Als het uitkan om per 11 verkochte eboeken 1 gratis weg te geven zijn ze sowieso veel te duur.

  Zie het zie zo, als je mensen naar hun e-book reader verwijst en er daardoor 10extra exemplaren met winst worden verkocht, maakt het dan nog veel uit of je die eerste, als gratis reclame, weggegeven hebt?

 18. 1 reekje:

  kan die ook pdfjes aan?

  groetjes van reekje

 19. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)