Douwe en zijn blaasgruis perikelen

Douwe, onze kat en “de leukste kat van de wereld”,  loopt al een paar dagen wat eigenaardig en toen hij ook nog overal ging zitten plassen, ben ik maar even met hem naar de dierenarts gegaan. Ik dacht aan blaasonteking, maar de dierenarts toonde mij  een soort zand in zijn plas en stelde “blaasgruis” vast…

Douwe kreeg een spuitje tegen de pijn, pillen en een zak voer mee en ik rekende in totaal € 82,– af. Het voer is speciaal dieetvoer en volgens de dierenarts moet hij dat nu zijn hele leven eten en mag hij nooit meer normaal eten.  Nooit meer dus zalmpate van super Deen en ook geen rund/lam met groenten, waar Douwe zo op gesteld is..

En dat speciale voer moet ik per se bij de dierenarts kopen, want het dieetvoer in de dierenspeciaal zaak is niet goed genoeg.. Vooral door deze laatste opmerking, gingen bij mij toch wat alarm bellen af.

Maar ja, wel een dilemma… Als ik het niet doe, dan weet de dierenarts het natuurlijk en wat dan als hij weer ziek wordt..  En dan is het natuurlijk ook nog de leukste kat van de wereld…

10 februari 2009     Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 Jan Stedehouder:

  Dit is heel zielig voor de kat, maar even schoot mij toch de gedachte te binnen dat dit een heel bijzondere vorm van ‘vendor lock-in’ moet zijn.

  Krijg je het voer in een merkloze zak mee, of kun je met de gegevens het internet op?

 2. 1 Catharina:

  Zielig ja! Gelukkig gaat het vandaag al wat beter, dus het lijkt in ieder geval te helpen. Alleen mag hij maar weinig van dat voer eten en nu heeft hij steeds honger…
  Het spul zit in een dure zak en het heet Hill’s Prescription Diet S/D..

 3. 1 Werner:

  Je kunt hem best speciaal voer geven, maar je moet niet de illusie hebben dat je hem iets kan onthouden. Douwe is een buitenkat en die eet van de straat, dus geef hem gerust af en toe zalmpate of rund/lam met groenten.

 4. 1 reekje:

  Ik heb met jouw en je kat te doen.
  groetjes v reekje

 5. 1 Catharina:

  Lief van je Reekje; gelukkig is hij in ieder geval weer helemaal opgeknapt en dat is het belangrijkste. Dat voer, tsja dat moeten we nog maar even bezien.. Wat mij vooral tegenstaat is die verplichte koppelverkoop bij de dierenarts.. zal wel weer met patenten e.d. te maken hebben.

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)