Kraken, waarom niet?

Vanmiddag heeft de Tweede Kamer gesproken over een initatiefwet om het kraken te verbieden. Er zal later verder over worden vergaderd omdat de PVV vindt dat een maxiumstraf van 3 jaar gevangenis voor een kraker zwaar onvoldoende is.

Als de PVV ook akkoord gaat is er een meerderheid in de Tweede Kamer, die verder bestaat uit CDA, VVD, ChristenUnie voor het invoeren van het kraakverbod. Het wetsvoorstel is afgekraakt door de Raad van State en ook in een stad als Amsterdam zijn verreweg de meeste mensen tegen dit initatiefvoorstel van de Tweede Kamer, net als de de besturen van de vier grote steden.  Maar dit mag de meerderheid van onze “Volksvertegenwoordiging”  blijkbaar niet deren..

Zelfs de politie ziet het nut er niet van in, zoals ook blijkt uit deze  film,  waarin wordt ingegaan op de voor- en nadelen van een kraakverbod:

10 september 2009     Politiek     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Vincent:

    En ook de vereniging van Nederlandse gemeenten is tegen, las ik in de NRC Next. Daarnaast zijn er niet recent problemen geweest of blijkt op enig andere wijze dat kraken nu opeens een reëel probleem is geworden…

  2. 1 Willem:

    Ha, de PVV, daar is die vastgoed-maffia, die vroeger achter Fortuyn aanhobbelde, terecht gekomen (nadat TON verdampte).

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)