Humor: Microsoft’s Expert Zone – Get the Facts Straight – Linux is bad!

Microsoft blijkt via Microsoft Expert Zone trainingsmateriaal aan te bieden aan medewerkers van computerwinkels, waarbij de verkopers leren hoe ze hun klanten MS software moeten aansmeren en toch vooral geen Linux.  Een daarop gerichte “cursus” is door een medewerker uitgelekt en op het Internet geplaatst.

De medewerkers krijgen software van Microsoft met grote korting als ze deze brainwashtrainingen met goed gevolg afronden. Het is tegelijkertijd sneu en hilarisch om te zien in welke bochten Microsoft zich wringt om de eigen vermeende superioriteit aan  de verkopers duidelijk te maken.

Klap op de vuurpijl is de test aan het  slot van de training van de verkooptraining, waarvoor de deelnemers alleen maar kunnen slagen door met leugens te antwoorden:

Get the facts straight - Linux is bad

De “cursus” staat inmiddels al op veel websites online, zoals bijvoorbeeld hier: http://linuxologist.com/advocacy/microsofts-best-buy-lies-about-linux-debunked/

In ieder geval leuk en leerzaam om eens te zien hoe de marketingmachines van grote bedrijven werken 🙂

9 september 2009     Ubuntu, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

14 reakties

 1. 1 Vincent:

  0.o

 2. 1 Jan Hopmans:

  Okay, O_O Like wtf! O_O

  Sneu en hilarisch is best wel goede beschrijving eigenlijk. x’D

 3. 1 Lennert Holvoet:

  Op veel sites staat bij deze ‘marketing’-actie volgende tekst van Ghandi:
  First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
  We zijn aan het fight gedeelte toegekomen, dus de overwinning is in zicht 😀
  Jammer dat dergelijke lastercampagnes nodig zijn voor zo’n groot bedrijf. Ik trek er mij niet te veel van aan.

 4. 1 Catharina:

  @ Lennert: ja en het mooie is dat we niet eens terug hoeven te vechten; ze verprutsen het zelf wel. Als je security.nl een beetje volgt zie je vrijwel dagelijks dat er weer nieuwe lekken in Windows worden ontdekt en nu verliezen IT-ers ook nog eens het vertrouwen in virusscanners: http://security.nl/artikel/30865/1/IT%27ers_verliezen_vertrouwen_in_virusscanner.html. Tsja, get the facts straight… 🙂

 5. 1 Lennert Holvoet:

  @Catharina: terug vechten zo inderdaad zinloos zijn. Als Linux-gebruiker probeer ik mensen te overtuigen om over te stappen door de sterktes op te noemen, en eerlijk te zijn over de zwaktes. Zo installeerde ik gisteren op de laptop van een vrien Ubuntu, en ik was wat bang over de draadloze muis (Logitech) Maar nee, werkte recht OOB, geen extra CD’tje nodig met een miljoen drivers op voor ieder systeem. Leuk toch.
  Bashen heeft nog nooit nut gehad, en zal het ook nooit krijgen.
  Zoals mijn moeder altijd zei, en nu nog: Eerlijk duurt het langst.

 6. 1 hans:

  Het toont aan dat Microsoft Linux als een veel grotere bedreiging ziet dan zij werkelijk wilt toegeven. Op de achtergrond is MS ook druk bezig om zichzelf in te graven in open source technologie. Ze weten ook wel dat de melkkoe die Windows heet, nagenoeg is uitgemolken. De klant laat zich niet eeuwig bedotten.
  Vista was een prelude hiertoe en hoe W-7 ontvangen zal worden is nog afwachten. Zoals ik lees, zijn de meningen verdeeld en aangezien XP nog even ondersteund wordt, moet ik het nog zien met ze.

  Dus rustig doorbouwen aan Linux. Ze wordt elke dag beter en beter. Dat kan ik van MS niet zeggen.

  ook in de het bedrijfsleven worden ze langzaam wakker. De kosten van licenties lopen compleet uit de hand.

 7. 1 Ronald:

  Fantastisch. “Spread the word!”

 8. 1 Will:

  Gaap, verwachten mensen soms in het trainingsmateriaal van een bedrijf een aanbeveling voor een ander bedrijf aan te treffen? Ik geef toe dat dit inderdaad wel enigszins beschamend is ja.

  Van zichzelf zijn zowel Windows (Vista, XP in wat mindere mate) net zo veilig als Macs of Linux. Het wordt pas ellende zodra 3thd party software erbij komt. En Linux profiteert nog steeds van het feit dat hackers er meer baat bij hebben de hele wereld te irriteren door een Windows hack dan een handvol mensen met een Linux installatie. Het is gewoon een kwestie van tijd dat er een keer komt dat Linux onderuit gehaald wordt en hoe populairder Linux wordt, hoe eerder dat moment aan breekt.

  Overigens, zolang Linux niet echt bruikbaar is voor de gewone man die alleen zijn PC wil aanzetten en aan het werk gaan zal Linux nooit zelfs maar in de buurt komen van algemene acceptatie.

 9. 1 Catharina:

  @ Will: Ah, zeker net met goed gevolg zo’n FUD-cursus afgerond? 🙂 Gefeliciteerd, ook een mooi t-shirt met Vista-logo gehad?

 10. 1 Will:

  Ik raak Vista niet aan en wacht wel op Win 7 dank u.

  En ik baseerde me overigens in mijn oordeel op de CanSecWest hacking contest van 2008 waarbij op de eerste dag hackers mochten proberen een Mac Notebook, een linux bak een een Vista bak (allen met alleen het standaard OS inclusief patches) te hacken. Beloning als men slaagde $ 20,000.00. Aantal slagers: 0,0.

  Pas op de tweede dag toen er ook client-side apps bij mochten ging het mis (voor de Mac) en pas op de 3de dag viel Vista waarbij aangetekend moet worden dat de exploit die gebruikt werd OOK voor de Max en Linux gewerkt zou hebben, maar dat volgens de Hacking regels je een bepaalde hack maar voor 1 machine mocht gebruiken.

 11. 1 Willem:

  @Wil: “Het is gewoon een kwestie van tijd dat er een keer komt dat Linux onderuit gehaald wordt en hoe populairder Linux wordt, hoe eerder dat moment aan breekt.”

  Was het je even ontgaan dat er vreselijk veel webservers op linux draaien, en dat al die servers 24/7 voor iedereen berijkbaar aan Internet hangen? En toch is er nog geen Linux-virus. Raar, he?

 12. 1 Thierry:

  @ Willem:

  Geen enkel systeem is onfeilbaar:
  http://www.theregister.co.uk/2009/09/12/linux_zombies_push_malware/

 13. 1 Willem:

  Grappig hoe snel dingen kunnen gaan 😉

  Gauw even kijken of er op mijn servers ergens nginx is opgedoken.

 14. 1 Catharina:

  Ik geloof ook niet dat Linux of welke OS dan ook onfeilbaar is, maar baseer mij op mijn eigen ervaringen als “gewone en ex-Windows gebruiker, die nu al ruim vier jaar zonder virus- of spyware scanner zonder problemen online is.

  Ook valt het mij op dat lekken in Gnu/Linux heel snel worden gedicht en dat is ook wel logisch aangezien de code openbaar is en er zoveel mensen aan meewerken.

  Maar goed, waar dit verhaal eigenlijk over ging is dat grote bedrijven zoals MS zijn verkooptraining baseert op leugens en op de aanname dat die verkopers die wel over zullen nemen, want die moeten toch ook hun brood verdienen…

 15. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)